Domov / Prehrana / 10 slastnih in fit prigrizkov za manj kot 1€
 

10 slastnih in fit prigrizkov za manj kot 1€

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 19/08/2019
10 slastnih in fit prigrizkov za manj kot 1€

Zakaj denar zapraviti popolnoma po nepotrebnem? Če želiš privarčevati in ob tem oblikovati postavo potem je današnja objava prava zate. Dokažem ti, da je zdrava, okusna in raznolika prehrana lahko cenejša kot ta, ki jo ješ trenutno.

Da mislim presneto resno dokažem z darilom, ki te čaka na koncu objave. Vse to na portalu POPOLNA POSTAVA!

Na vsakem vogalu poslušam, da je zdrava hrana noro draga. Ni res! Ljudje lažejo sami sebe in to uporabijo kot nov izgovor zakaj jim ne uspe oblikovati fit postave. Z današnjo objavo ti dokažem, da lahko ješ zdravo in okusno hrano za manj kot en euro!

Preden ti razkrijem slastne prigrizke s katerimi privarčuješ, bi te rad na hitro opozoril na 5 usodnih napak, ki jih naredi večina posameznikov in zaradi njih zapravi precej več denarja kot bi bilo potrebno.

  1. CENO SODIJO PO PRVEM NAKUPU.

Odločite se, da čas za zdravo življenje. Veste, da je hrana izredno pomembna zato se odpravite po nakupih.

Glede na to, da boste spremenili način prehranjevanja potrebujete določena živila, ki jih trenutno ni v vaši kuhinji. Rezultat prvega nakupa je nekoliko večji račun in slaba volja po nepotrebnem!

NASVET: Nikoli ne sodite stroška po prvem nakupu. Pomislite na vse ostale izdelke, ki jih po novem sploh ne boste potrebovali pa bodo vaši obroki kljub temu noro okusni in zdravi. Vsi dodatki, sladice, sadni sokovi, sadni jogurti, prigrizki, omake, zmrznjene jedi, pred pripravljene jedi,…tega ne potrebujete več.    

Pa še en zanimiv primer v razmislek: Še nikoli nisem slišal, da bi bila pica draga, čeprav stane približno 7€. Za ta isti znesek lahko kupite ½ kilograma pustega piščančjega mesa, 1 kilogram zelene solate, 2 papriki in še 100 gramov bučnih semen ter si pripravite kar dva, noro okusna, obroka. Za isto ceno en obrok več.

1 PICA  →  7€  →  1 OBROK
½ KG PIŠČANČJEGA MESA+1 KG ZELENE SOLATE+2 PAPRIKI+100 G BUČNIH SEMEN  →  7€  →  2 OBROKA

  1. V TRGOVINO BREZ NAKUPOVALNEGA LISTKA.

NAKUPOVALNI-LISTEKVsi vemo, da je organizacija ključnega pomena.

Povejte mi en razlog zakaj bi bilo nakupovanje živil kakršna koli izjema. Če ne vemo kaj resnično potrebujemo in nakupujemo brezglavo, po nekaterih raziskavah, zapravimo 35% več denarja kot pa, če se zadeve lotimo tako kot je treba.

NASVET: Preden se odpravite po nakupih vedno pripravite nakupovalni listek. Ker imate doma več časa in se vam ne mudi, razmišljate s trezno glavo in veste kaj resnično potrebujete.


  1. paper-shopping-bags-supply-toronto-canadaNAKUPOVANJE V ENI SAMI TRGOVINI.

Konkurenca je huda in tega se zavedajo vsi trgovci.

Na vse možne načine poizkušajo privabiti, oziroma obdržati kupce, najpogosteje na račun ugodnih cen, oziroma popustov. Glede na to, da so različne trgovine velikokrat na istem koncu mesta je trapasto, da bi vedno obiskovali eno samo, če vemo, da isti izdelek lahko v določenem obdobju, v sosednji trgovini, dobimo ceneje!

NASVET: V trgovino se odpravite enkrat tedensko. Pred odhodom na hitro preletite zadnje letake z ugodnostmi in obiščite več trgovin. Cene za posamezne izdelke se lahko razlikujejo do 30%!


  1. POZABIJO NA PLANIRANJE OBROKOV.

pakiranjePriprava, priprava in še enkrat priprava.

Hitro se zgodi, da te lakota prehiti! Takrat ne razmišljamo in hop, napaka. Danes rogljiček, jutri sendvič, potem kos pice pa muffin itd. Ko zadeve seštejmo nas » vrže na rit «. Porabimo precej denarja za prigrizke, ki nas nasitijo samo za kratek čas.

NASVET: Glede na to, da nas lakota ponavadi preseneti v dopoldanskem času, ko smo v službi, na predavanjih ali v šoli, svetujem, da si zjutraj pripravite malico in jo odnesete s seboj. Če ste brez idej, bodo pomagali nasveti, ki jih prejmete v današnji mini knjižici.


  1. lacni-v-trgovinoNAKUPOVANJE, KO »KRULI«.

Ni hujšega kot »lačne oči« v trgovini.

Sem prepričan, da ste se že zalotili, ko ste kupovali izdelke, ki jih načeloma sploh ne potrebujete. To spoznamo šele potem, ko pridemo iz trgovine, nekaj pojemo in pogledamo v vrečko ali pa na račun in se čudimo zakaj tako velika številka.

NASVET: V trgovino nikoli, ko ste lačni, oziroma, ko »zakruli«. Dejstvo je, da se boste težko uprli skušnjavi in tako po nepotrebnem zapravili denar. Predlagam, da si v takem primeru privoščite hiter, zdrav prigrizek, se odpravite v trgovino in tako na hitro privarčujete.


Ker vedno rad stojim za svojimi trditvami in z vami delim kvalitetno vsebino sem se odločil, da vam pripravim knjižico zdravih prigrizkov, ki dejansko stanejo manj kot 1€. Oddajte svoj mail in v kratkem vas čaka presenečenje v vašem spletnem nabiralniku.

Ker pa vem, da obstajajo še druge opcije, bom zelo vesel, če mi v komentar zaupate, kateri je vaš najljubši prigrizek, ki je zdrav in hkrati ugoden. Super je, če pomagamo en drugemu, zato nikar odlašati , idejo napiši v komentar ter objavo deli z ostalimi.

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji