Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Vadba / 25 minut za popolno telo
 

25 minut za popolno telo

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 11/11/2013
25 minut za popolno telo

Glede na to, da smo v preteklem tednu prejeli precej vprašanj, kaj storiti kadar ni dovolj časa za tek v naravi ali vadbo v fitnesu, smo vam pripravili ultimativno rešitev.

Pogosto se zgodi, da enostavno ne najdete dovolj časa za tek v naravi ali vadbo v fitnesu. Škoda bi bilo, da vas zaseden urnik ovira na poti do preobrazbe. Da se ne boste po nepotrebnem izogibali treningov oziroma aktivnosti zaradi številnih obveznosti smo za vas pripravili vadbo TLT.

TLT oziroma trening z lastno težo je oblika aktivnosti, ki je primerna tako za moške kot za ženske ne glede na starostno skupino in fizično pripravljenost. Gre za obliko vadbe, ki je časovno omejena, kar pomeni, da nekdo, ki je fizično bolje pripravljen v predpisanem časovnem okviru lahko naredi nekoliko več ponovitev kot nekdo, ki s tako vadbo šele začenja. Bistveno je, da se potrudite po svojih najboljših močeh in tako postopoma napredujete.

Potek vadbe je precej preprost in vam vzame približno 25 minut vašega časa. Glede na to, da je vadba nekoliko krajša, bomo poskrbeli, da bo intenzivnost toliko večja. Za razlago koncepta bomo vzeli eno od oblik treninga.

Začnete s prvo vajo, ki jo izvajate 60 sekund in je namenjena ogrevanju telesa. Tokrat bodo to preprosti poskoki. Po predpisanem času takoj nadaljujete z naslednjo vajo – širokimi počepi. Po eni minuti brez počitka takoj nadaljujete z vajo številka 3 oziroma vojaškimi poskoki. Sledita še vaji 4 in 5, v tem primeru široke sklece in upogib trupa. Po minuti ogrevanja in štirih minutah vadbe si vzamete 30–45 sekund časa za počitek. Celoten cikel vaj, razen ogrevalne, za tem ponovite še štirikrat. Na koncu vas za nagrado čaka če bonus vaja, ki jo izvajate kar se da dolgo, most.

To pomeni, da minuto namenite ogrevanju, sled pet ciklov vaj in vmesni odmori in za zaključek še bonus vaja. Vse skupaj približno 25 minut. Verjetno ga ni posameznika, ki ne bi v svojem dnevu našel dobre četrt ure časa za preprost trening doma.

Če se vam zgodi, da vaj ne morete opraviti v celoti, brez panike. Ko dosežete svoj maksimu, si vzemite nekaj sekund za počitek in nadaljujte z vadbo. Če enostavno ne gre več pa preprosto tecite na mestu, bistveno je, da je telo v gibanju.

To je le ena izmed oblik oziroma razporeditev vadbe z lastno težo. Že danes si vzemite slabe pol ure časa in jo preizkusite.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
V ospredju programa Popolna Vadba so poleg nasvetov o uravnoteženi in zdravi prehrani predvsem treningi, ki jih lahko izvajaš istočasno z dogajanjem na ekranu.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji