Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Vadba / 3 najpogostejše napake pri novoletnih zaobljubah
 

3 najpogostejše napake pri novoletnih zaobljubah

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 23/12/2013
3 najpogostejše napake pri novoletnih zaobljubah

Za nami je že dobra polovica veselega decembra in počasi se bližamo obdobju v letu, ko so na vrsti novoletne zaobljube. 3 najpogostejše napake, ki so krive za neuspeh zastavljenih ciljev si poglejte v tem videju:

Na seznamu novoletnih zaobljub se pojavljajo različne želje, cilji in odločitve. Dejstvo pa je, da se nekatere želje na različnih seznamih pojavljajo pogosteje. Ena takšnih je vsekakor uspešna telesna preobrazba. Odvečni kilogrami so tisti, ki v slabo voljo spravljajo številne posameznice in posameznike in prav zato je začetek novega leta idealna priložnost za začetek uspešne preobrazbe.

Vse lepo in prav, a se na žalost velikokrat zgodi, da posamezniki cilja ne dosežejo in se odvečni kilogrami hitro vrnejo na svoje mesto. In kaj glavni razlog, da preobrazba kljub motivaciji in vztrajnosti ni uspešna?

V večini primerov gre za eno, dve ali celo vse tri najpogostejše napake, ki jih lahko storite pred začetkom preobrazbe.

1. Napaka:

Prva je vsekakor ta, da se v preobrazbo podate brez točno zastavljenega cilja. Dejstvo je, da boste zelo težko dosegli nekaj, za kar še sami ne veste kaj točno naj bi to bilo.

REŠITEV: Pred pričetkom preobrazbe točno določite število kilogramov, ki jih želite izgubiti oziroma si zamislite postavo, o kateri sanjate in od tega ne odstopajte niti za centimeter!

2. Napaka:

Glede na to, da si vsi želimo cilj doseči kar se da hitro, je druga pogosta napaka ta, da se v preobrazbo podamo čez noč. Oglejmo si naslednji primer. V nedeljo jemo še popolnoma nezdravo in že dlje časa nismo bili telesno aktivni, v ponedeljek pa je naš jedilnik sestavljen iz šestih zdravih obrokov, smo telesno aktivni, popijemo dovolj vode in si za povrh privoščimo še osem ur kvalitetnega spanca. Težko je verjetno, da bo telo tako spremembo brez težav sprejelo.

REŠITEV: Ko določite točno zastavljen cilj, začnite v svoje življenje vpeljevati preproste navade. Dan naprimer pričnite z zajtrkom in skušajte izvajati telesno aktivnost štirikrat tedensko. Zatem postopoma dodajajte še druge zdrave navade in se tako bližajte zastavljenemu cilju. Pa ne pozabite uživati skozi celotno preobrazbo!

3. Napaka:

Tretja napaka, na katero prav tako en smemo pozabiti, je odsotnost načrta za dosego cilja. Treba se je dobro organizirati in preobrazbo prilagoditi svojemu urniku. Časa je vsekakor dovolj, od vas pa je odvisno, kako si ga boste razporedili.

REŠITEV: Določite, kaj boste v svojem življenju spremenili, koliko dni boste namenili telesni aktivnosti in kako se boste po novem organizirali v svoji kuhinji!

Da bo preobrazba še lažja, na naši spletni strani prevzemite svoj brezplačni izvod naše e-knjige Resnica o hitem hujšanju, v komentar pa nam zaupajte katere so vaše novoletne zaobljube.

Ne pozabite všečkat in delit objave s prijatelji :)


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji