Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Prehrana / 3 preprosti nasveti, kako ukrotiti napad lakote
 

3 preprosti nasveti, kako ukrotiti napad lakote

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 15/02/2016
3 preprosti nasveti, kako ukrotiti napad lakote

Dopoldan, popoldan, zvečer. Doleti nas kot strela z jasnega. Posledice pa so lahko usodne. Usodne za naša prizadevanja za fit, zdravo postavo. O čem govorim? O napadu lakote seveda. Kako se jim izogniti pa izveste na portalu Popolna Postava.com.

Hitro skoči na tole povezavo in poglej brezplačno prezentacijo, ki sem ti jo pripravil!

Napadi lakote se običajno pojavijo v tistih delih dneva, ko smo najbolj ranljivi. Obdobje malice, poznega kosila ali zvečer, ko se umirimo. Prav zato je situacija zelo resna, saj lahko konkretno vpliva na vašo preobrazbo. Da se jim boste brez težav lahko izognili sem za vsak del dneva pripravil po en nasvet s katerim boste iz te borbe vi odšli kot zmagovalci.

1. NAD DOPOLDANSKEGA S PRAVIM ZAJTRKOM!

Nekateri posamezniki napako naredijo že pri prvem obroku. Za zajtrk si po navadi privoščijo kosmiče, toast, rogljičke, palačinke, sadje, sadne sokove in podobno. Gre za živila, ki vsebujejo velik delež enostavnih ogljikovih hidratov.

Posledica takega zajtrka je hiter dvig in padec sladkorja v krvi v kratkem časovnem obdobju. Vse skupaj naš organizem dojame kot pomanjkanje energije in že se pojavi dopoldanski napad lakote. Temu sledi klasičen potep do bližnje pekarne, trgovine, avtomata s prigrizki itn.

Da se boste tem »izletom« izognili predlagam naslednje. Zjutraj si privoščite beljakovinski zajtrk v kombinaciji z zdravimi maščobami in manjšim deležem ogljikovih hidratov. Imeli boste ogromno energije za vse dopoldanske podvige, prav tako pa bo vaša koncentracija na vrhuncu in kar je najbolj pomembno: inzulin ostane pod kontrolo. Da ne ostaneš brez idej sem ti spodaj pripravil dve opciji za jutrišnji zajtrk.


☝︎Klikni na sliko za ogled recepta☝︎

 

2. NAD POPOLDANSKEGA Z OREŠČKI!

Naslednje obdobje, ko se pojavi napad lakote, je najpogosteje v času poznega kosila. Verjetno poznate tisti občutek, ko pridete domov iz službe ali predavanj in bi pojedli dobesedno vse kar vidite. Pripravite si obilno kosilo, ki ga po hitrem postopku pojeste, si potem privoščite še kakšen prigrizek in kmalu se počutite kot balon. Naslednja destinacija: kavč ali postelja!

oresckiPomanjkanje energije je ponavadi glavni razlog za tako situacijo. Ker je od zadnjega obroka minilo ogromno časa telo na vse načine poskuša opozoriti nase in si izboriti nov obrok. Problem se pojavi predvsem zato, ker v taki situaciji zaužijete prekomerno količino hrane in odvečna energija se shrani v obliki odvečnih maščob.

Rešitev se skriva v mini obroku, ki si ga privoščite tekom popoldneva. Top izbira so oreščki, ki jih lahko pojeste kjerkoli pač ste in jih imate brez težav vedno ob sebi. Vsebujejo tako beljakovine kot vlaknine in tudi zdrave maščobe. In ne pozabite, govorimo o zmerni količini.

 

3. NAD VEČERNEGA S SUPER SOLATO!

Poleg jutranjega in popoldanskega, nekateri posamezniki opozarjajo tudi na večerni napad lakote, ki je lahko še posebej usoden. To pa zato, ker je pred nami čas počitka in lahko napačna hrana podre hormonsko ravnovesje v našem organizmu. Posledica neravnovesja je bistveno večji delež maščobnih oblog, nekvaliteten spanec, utrujenost in slabo počutje.

Naslednjič, ko ob gledanju vaše najljubše serije začutite željo po večernem prigrizku, je ne ignorirajte, niti se ji ne poskušajte upreti. Upoštevajte svoje telo in se odpravite v kuhinjo. Vendar pozor. Namesto, da zavijete do omarice kjer je shranjenih več sladkarij kot pa v supermarketu, pobrskajte po shrambi in poiščite zelenjavo. Večerna solata, z zdravimi dodatki, bo poskrbela za občutek sitosti in ne bo negativno vplivala na vašo postavo, niti počutje. Rešitev se namreč skriva v velikem deležu vlaknin, ki so rešilna bilka v taki situaciji.

Ker verjamem, da so napadi lakote res hudi in lahko popolnoma uničijo vaše sanje o fit postavi si želim, da nasvete, ki ste jih spoznali danes čim prej preizkusite. Ne dopustite, da vam karkoli vzame motivacijo. Garantiram vam, da boste nad učinkom, po parih dnevih, navdušeni. Za začetek predlagam, da si v naslednjih treh dneh privoščite pravi zajtrk in mi v komentar ali pa na mail zaupate kako se počutite. Čeprav se vam mogoče zdi, da ne bo bistvene spremembe, vas prosim, da ne delate prehitrih zaključkov. Preizkusite in mi javite!

Vsi, ki še niste na moji mailing listi pa obvezno oddati svoj naslov, saj je škoda, da spregledate katerega od brezplačnih nasvetov, ki vas lahko usmerijo na pravo pot do popolne postave.

 

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji