To, da ljudje obožujemo izzive, ni nikakršna skrivnost. Zato sem se odločil, da ponovno popestrim trideset dni, ki so pred vami. Prepričan sem, da se boste z nalogo uspešno spopadli. Zaupajte vase in vem, da vam bo uspelo. Predlagam, da kar pogledamo, s čim se boste spopadali v prihajajočem mesecu.

Tokratni izziv je sestavljen iz štirih vaj. Ne obremenjujte se s časom, ki ga boste porabili, pomembno je, da vaje izvajate pravilno in da naredite predpisano število ponovitev.

POSKOKI

S prvo vajo bomo poskrbeli za ogrevanje mišic/telesa. Gre za preproste poskoke, ki prvih nekaj dni ne bodo predstavljali večjega izziva pozneje pa se bo situacija hitro spremenila. Vajo izvedemo tako, da roki iztegnemo nad glavo in ju sočasno z odmikom nog v polkrogu pomaknemo ob telo, zatem pa ju/jih vrnemo v začetni položaj. Bodite pozorni, da sta roki iztegnjeni in preprečite nihanje trupa.

IZPADNI KORAK

Za čvrste mišice nog bo poskrbela druga vaja. Sama izvedba izpadnih korakov je nekoliko zahtevnejša, zato jih bomo izvajali kar mestu. Pri izvedbi vaje bodite pozorni, da pravilno odmerite korak, da se s kolenom v vodoravni smeri ne premaknete preko konic prstov in da s trupom ne nihate naprej in nazaj. Prav tako pazite, da s kolenom zadnje noge ob spuščanju ne udarite ob podlago.

DVIG MEDENICE

Stretjo vajo bomo okrepili mišice trupa, zadnjico in zadnji del nog. Vajo izvedemo leže na tleh, s pokrčenimi nogami in rokami ob telesu. Iz začetnega položaja dvignemo zadnjico od podlage tako visoko, da sta koleni, kolka in rameni poravnani. Nato zadnjico spustimo proti podlagi in pazimo, da se ne dotaknemo tal, saj bo tako vaja postala še bolj zahtevna.

IZMENIČNO DVIGANJE NOG

Zadnja vaja tretjega izziva pa bo izmenično dviganje nog. Vse kar morate storiti je, da se uležete na tla, roki položite ob telo in izmenično dvigate nogi. Najprej do skrajne točke dvignite levo, nato še desno in potem v istem vrstnem redu nogi spustite v začetni položaj. S petama se med izvedbo vaje ne dotikajte tal.

Kaj naj vam rečem drugega kot veselo na delo! Če ste si zgolj ogledali objavo in na spodnji povezavi prevzeli svoj 30-dnevni izziv, to ne bo dovolj. Čas je za dejanja! Poleg izziva se ne pozabite naročiti na naše brezplačne video vsebine in ostale trike, ki vam bodo pomagali pri izpolnitvi vaših ciljev. In seveda delite to objavo z vašimi kolegi!

 

PRIPOROČAMO

Popolna Vadba

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»