Domov / Prehrana / 4. hitri prigrizki za fit postavo, ki ne redijo
 

4. hitri prigrizki za fit postavo, ki ne redijo

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 08/09/2014
4. hitri prigrizki za fit postavo, ki ne redijo

Vem, da imate ogromno obveznosti in da je vaš čas dragocen, vendar nikoli, resnično nikoli ne varčujte s časom na račun obrokov. S takšnimi navadami jasno pokažete, da ne spoštujete svojega telesa in lahko se zgodi, da boste plačali visok davek.

Zato pozorno prisluhnite video objavi spodaj in spoznajte, kako tudi v najbolj zasedenih dneh poskrbeti za svoje telo in fit postavo:

Služba, predavanja, sestanki, družinske obveznosti so razlogi, da vse več ljudi dan za dnem preživi pod hudim stresom, kar je pogosto glavni razlog za številne bolezni in obilico odvečnih kilogramov. Situacija je precej bolj resna kot si mislite.

Da bi prihranili čim več časa, številni posamezniki preskočijo marsikateri obrok, ki pa ga za nemoteno delovanje in uspešen boj z odvečnimi kilogrami telo nujno potrebuje. Zato se dogovorimo takole: v nadaljevanju vam bom zaupal preproste prigrizke, ki jih boste brez težav zaužili med delovnim dnem, vi pa mi obljubite, da jih boste umestili na svoj jedilnik in tako še dodatno pospešili boj z odvečnimi kilogrami. OK???

Prvo mesto na našem seznamu zasedajo jabolka. Čeprav smo opozorili, da s sadjem ni pametno pretiravati, je jabolko odlična izbira. Gre za živilo, ki ni drago, lahko ga imate vedno pri roki in si ga privoščite tudi takrat, ko imate na voljo samo minuto prostega časa. Poleg tega pa vsebuje precej vitaminov in mineralov ter pozitivno vpliva na vašo presnovo.

Čeprav ni ravno najbolj priljubljen, je avokado vsekakor odlična izbira za hiter in zdrav obrok. Na primer zjutraj, ko ne slišite budilke in se vam res mudi v službo, preprosto vzemite tanko rezino polnozrnatega toasta, namažite avokado in dodajte nekaj kapljic limone. Dve minuti in obrok je pripravljen. Poleg beljakovin v avokadu najdemo tudi kalij, kalcij, magnezij in eno od zdravih maščob, ki jih organizem potrebuje za nemoteno delovanje.

Tretji super prigrizek sestavljajo oreški. Ne glede na to, kako natrpan je vaš urnik, se vedno najde čas za pest mandljev, lešnikov, brazilskih oreškov ali oreškov makadamije. Gre za živila, ki so polna zdravih maščob, beljakovin in vlaknin. Bodite pozorni, da si privoščite neobdelane in nesoljene oreške, saj lahko v nasprotnem primeru negativno vplivajo na vaše zdravje.

Četrto mesto na današnjem seznamu pa pripada jagodičevju. Mogoče ste nekoliko šokirani, saj smo spet pri sadju, ki načeloma ni najboljša izbira. Vendar gre za eno tistih živil, ki v zmernih količinah pozitivno vplivajo na vašo telesno maso. Borovnice, robide in maline so polne antioksidantov, vitaminov, vlaknin in so odličnega okusa. Če pa v posodico dodate še žlico ali dve lahke skute, je pred vami vrhunski obrok, ki bo z lahkoto zamenjal obrok iz avtomata ali pa kakšno super kalorično sladico.

Veste, kaj se je zgodilo posameznikom, ki so med preobrazbo upoštevali moje nasvete?

Tako je proces hujšanja se je odvil veliko hitreje, zato ne vidim razloga, da ne bi namesto hitrega nezdravega obroka preizkusili enega od teh štirih zdravih prigrizkov.

Poleg tega pa mi v komentar zaupajte, kaj zaužijete ko nimate dovolj časa, in z veseljem bom pokomentiral vašo izbiro.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
Mesečni program personaliziranih jedilnikov, ki so kreirani posebej zate, saj upoštevajo tvojo starost, spol, višino, trenutno težo, stopnjo aktivnosti in glavni cilj.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji