Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Prehrana / 4 nasveti, ki bodo poskrbeli, da jeste ob pravem času in se poslovite od odvečnih kilogramov
 

4 nasveti, ki bodo poskrbeli, da jeste ob pravem času in se poslovite od odvečnih kilogramov

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 04/08/2014
4 nasveti, ki bodo poskrbeli, da jeste ob pravem času in se poslovite od odvečnih kilogramov

Da ni pomembno kdaj jeste, je izjava, ki je precej pogosta in me zelo razjezi. Od tega kdaj in kako pogosto uživate obroke je v veliki meri odvisno, kako uspešni boste pri hujšanju. Sem Miha Geršič in v današnji objavi na portalu popolnapostava.com vam bom razkril 4 fantastične nasvete, ki bodo poskrbeli, da boste jedli ob pravem času in se od odvečnih kilogramov poslovili za vedno.

Da je temelj uspešne preobrazbe zmerna prehrana, verjetno že veste. Me pa zanima, če ste se že kdaj vprašali ali je sploh pomembno, kdaj oziroma kako pogosto uživati obroke. Upam, da niste verjeli raznim »nasvetom«, da ni pametno jesti po šesti uri in podobno. No pa tudi če ste, nič zato, saj bodo fantastični nasveti v nadaljevanju poskrbeli, da se še danes preobrazbe lotite na pravi način. Zato bodite pozorni, da objavo pogledate v celoti.

Predno razkrijem nasvete vas moram opozoriti, da boste zagotovo naleteli na koga, ki bo trdil, da ni pomembno kako pogosto jeste oziroma kdaj. Dejstvo pa je, da so to navade, ki so številne posameznike pripeljale do prekomerne telesne mase. Rezultati, ki smo jih dosegli skupaj pa so dokaz, da je sama organizacija še kako pomembna za uspešno preobrazbo in super počutje. Zato upoštevajte naslednje 4 super nasvete.

Raziskava (International Journal of Obesity) je pokazala na jasno povezavo med kakovostnim jutranjim obrokom in uspešnim hujšanjem. Posledice rednega zajtrka so bile manjši apetit, manjša količina zaužitih kalorij čez dan in boljše počutje. Zato predlagam, da v roku 45 minut od trenutka ko se zbudite, zaužijete zajtrk, ki vsebuje kakovosten vir beljakovin ter ogljikovih hidratov in začnete dan polni energije.

Drugo izredno pomembno pravilo je, da čez dan zaužijete več manjših obrok. Čeprav se nekateri s tem ne strinjajo, lahko povprašate vse posameznike, ki smo jim pomagali oziroma jim pomagamo pri preobrazbi in prepričan sem, da potrdili, da gre za učinkovito navado. Več manjših obrokov namreč pozitivno vpliva na delovanje inzulina, leptina in na hitrost presnove. Zato bodite pozorni, da poskrbite za dobro organizacijo in čez dan zaužijete od 4 do 5 manjših obrokov, na vsake 3 do 4 ure.

Kadar govorimo o času in obrokih, največ posameznikov naredi napako takoj po telesni aktivnost. Resnično se potrudijo po svojih najboljših močeh in opravijo kakovosten trening, pozabijo pa na obrok po vadbi. To je čas, ko organizem nujno potrebuje hranljive snovi za regeneracijo. V roku 30 minut po treningu si pripravite obrok, ki vsebuje beljakovine in nekaj ogljikovih hidratov in se izognite tej napaki. Lahko je to popolnoma preprost obrok … recimo smoothi z nekaj sadja, zelenjave in dodanimi beljakovinami v prahu. Resnično ni potrebno komplicirati.

Pred nami je še zadnji nasvet, ki bo definitivno dvignil največ prahu. Govorili bomo o mitu,  da ni pametno jesti po šesti uri, če želimo izgubiti odvečne kilograme. Gre za POPOLNO LAŽ. Problem namreč ni v obroku pred spanjem temveč v preveč zaužitih kalorijah čez dan.  Zato brez slabe vesti zaužijte lahek obrok približno 90 minut pred spanjem, recimo solato s piščancem, češnjevim paradižnikom, olivami in z nekaj drobnimi koščki lahke mozzarele. Tako bo vaše telo tudi v času počitka preskrbljeno s hranljivimi snovmi.

Prepričan sem, da so zadeve postale precej bolj jasne. Vse kar morate storiti sedaj je, da se organizirate, združite vse štiri nasvete in oblikujete urnik obrokov. Če slučajno potrebujete še kakšno informacijo, vprašanje zapišite v komentar in z veseljem vam odgovorim. Vsi, ki še niste prijavljeni na naš portal pa poskrbite, da se nam pridružite na naši mailing listi saj je škoda, da ne prejmete vseh super dodatkov, ki vas že čakajo. Aja, pa gumb za všečkanje spet deluje tako, da ne pozabite na všeček ;)


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji