Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Prehrana / 4 preverjeni nasveti za ugoden nakup ekološko pridelane hrane
 

4 preverjeni nasveti za ugoden nakup ekološko pridelane hrane

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 26/05/2014
4 preverjeni nasveti za ugoden nakup ekološko pridelane hrane

Zdrav življenjski slog je v veliki meri povezan s pravo izbiro živil. To je glavni razlog, da vse več ljudi razmišlja o ekološko pridelani hrani, ki pa je, roko na srce, zaradi samega načina pridelave, nekoliko dražja. Kako se izogniti temu problemu in za zmerno ceno na svoj jedilnik umestit najbolj kvalitetna živila izveste v spodnjem videu.

O ekološko pridelani hrani ste verjetno slišali tako pozitivne kot negativne informacije. Ne glede na vse podatke in zaključke raziskav, je povsem jasno dvoje dejstev in sicer, da je ekološko pridelana hrana precej bolj okusna in da je njena cena nekoliko višja.

Prav zato smo za vas pripravili 4 preproste nasvete, s pomočjo katerih boste na svoj jedilnik umestili živila, ki so polnega okusa in mamljivih arom za relativno ugodno ceno.

#1 RAZIŠČITE TRG

Pred vsakim nakupom je pomembno, da se o samih artiklih vsaj malo pozanimate. Brezglavi nakupi vas lahko stanejo precej denarja. Ker je iz dneva v dan konkurenca na tem področju večja, je pomembno, da med seboj primerjate cene izdelkov in lahko mi verjamete, da boste na hitro privarčevali kar precej denarja.

#2 NAKUPI OB PRAVEM ČASU

Sama cena ekološko pridelane hrane je v veliki meri odvisna od letnega časa. Dejstvo je, da bodo cene v obdobju, ko je posameznega artikla na trgu največ, precej nižje kot sicer. Zato je izredno pomembno, da ste pozorni na časovni okvir, ker bo privarčevan znesek več kot očiten.

#3 NE POZABITE NA ZMRZOVALNIK

V kombinaciji s pravilom številka 2 je povezan tudi tretji nasvet. Zmrzovalnik naj ne služi samo za shranjevane hitrih prigrizkov in sladoleda. V obdobju, ko je cena živil najnižja, je pametno kupiti večje količine in jih primerno shraniti v zmrzovalnik. Tako boste preko celega leta imeli okusno zelenjavo na dosegu roke.

#4 NAKUPI PREKO SPLETA

Tudi pri nakupu ekološko pridelane hrane lahko izkoristimo prednosti medmrežja. Na zelo preprost način lahko primerjamo ceno med različnimi ponudniki in z nekaj kliki na domač naslov naročimo najugodnejši izdelek. Takšen način je aktualen predvsem za nakup raznih semen in oreščkov.

Mogoče se vam na prvi pogled zdi, da pa cena ekološko pridelane hrane vseeno in tako visoka, vendar morate biti pozorni na celotno količino, ki jo kupite recimo v enem mesecu. Razlika v porabljenem denarju bo ob upoštevanju zgoraj naštetih nasvetov več kot očitna.

Če imate tudi vi kakšen super nasvet, informacijo ali pa predlog o ekološko pridelani hrani ne odlašajte ampak ga zapišite v komentar in prepričan sem, da bo koristil marsikomu. Pa ne pozabite deliti objave, da bodo tudi vaši znanci in prijatelji jedilnik popestrili z okusno in kvalitetno  hrano ter privarčevali denar.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji