Počasen metabolizem oziroma presnova je eden izmed bolj pogostih izgovorov za neuspešen boj proti odvečnim kilogramom. Prepričanje, da je genetika tista, ki vam povsem onemogoči dosego zastavljenega cilja je preprosto napačno. Res je, da nekateri nekoliko lažje izgubijo odvečne kilograme kot ostali, vendar do zastavljenega cilja lahko pride prav vsak.

Pozabite na izgovore in se naučite kako v 5 korakih pospešiti presnovo:

Pri metabolizmu oziroma presnovi gre za procese v organizmu pri katerih se razgrajujejo in nastajajo nove snovi. Na hitrost presnove vplivajo dejavniki kot so starost, telesna masa, delež mišične mase v telesu, stopnja stresa, nivo telesne aktivnosti, pogostost obrokov itd. Od tipa našega metabolizma ja odvisno predvsem, kako hitro poteka razgradnja živil, ki jih zaužijemo in količina kalorij, ki jih pri tem porabimo.

Vsi pa vemo, da je želja vsakega posameznika, ki se bori z odvečnimi kilogrami, povečati količino porabljenih kalorij in tako ustvariti optimalni kalorični primanjkljaj, ki je pomemben za uspešno preobrazbo. Prav zato je smiselno, da storimo vse, kar je v naši moči, da pospešimo omenjene procese in tako še dodatno pospešimo pot do cilja.

Kot ste že navajeni, so naši nasveti načeloma zelo preprosti in uporabni. Želimo namreč, da s preprostimi spremembami vplivate na svoj življenjski stil in se tako približujete svojemu cilju.

5 najučinkovitejših nasvetov za hitrejšo presnovo:

  1. Povečajte število dnevnih obrokov; da uživanje več manjših obrokov dnevno pospeši vaš metabolizem ste lahko v naših objavah že slišali. Gre za prakso, katero enostavno morate upoštevati.
  2. Začnite dan z zajtrkom; kvaliteten zajtrk, je znak za celotno telo, da je konec počitka in je čas za dnevne aktivnosti, čemur se bo prilagodila tudi presnova.
  3. Popijte skodelico ali dve zelenega čaja; zaradi svojih lastnosti še dodatno poveča porabo kalorij. Predvsem zaradi vsebnosti snovi imenovane ECGC.
  4. Jejte dovolj zelenjave; to je tista skupina živili, ki je polna vlaknin, vitaminov in mineralov, ki bodo blagodejno vplivali na celoten prebavni sistem.
  5. Bodite telesno aktivni; posledica pravilne prehrane in telesne aktivnosti je povečanje mišične mase. Večja ko je količina mišičnega tkiva, več kalorij porabi organizem za nemoteno delovanje.

S temi preprostimi nasveti ne boste pozitivno vplivali samo na hitrost presnove, razliko boste opazili tudi pri količini energije, ki jo boste imeli za dnevne aktivnosti. Številne procese boste izvajali veliko lažje in hitreje.

Da ne bomo več poslušali, da je nemogoče izgubiti odvečne kilograme zaradi slabega metabolizma, delite povezavo s prijatelji – naj tudi oni spoznajo resnico.

Če pa imate kakršno koli vprašanje, nam ga brez pomislekov lahko zaupate v komentar in z veseljem vam bomo odgovorili.

Pa ne pozabite všečkati, tako vemo, da delamo v pravi smeri.

PRIPOROČAMO

Popolna Prehrana

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»