Ni časa za trening? Nobene panike! Vse kar potrebujete je dobre pol ure časa in žoga na kateri se nabira prah. Tako je, tista, ki se skriva v kotu vaše sobe. Ostanite z mano na portalu Popolna postava, ker je čas za spremembe. Dovolj je izgovorov … gremo migat!!!

Poglej kako je Alešu iz Radovljice uspelo izgubiti trdovratne maščobne obloge okoli trebuha za vedno… >>

Krožni trening je sestavljen iz petih preprostih vaj. Vsako boste izvajali po 60 sekund, brez vmesnega počitka. Odmor si boste vzeli šele na koncu vsakega kroga. Torej, ko naredite vseh pet vaj – skupno torej 5 minut – sledita 2 minuti počitka.  Priporočljivo je, da krog vaj ponovite vsaj petkrat, kakšna ponovitev več pa zagotovo ne bo škodila.

VAJA 1 POČEPI Z ŽOGO OB STENI
Prva vaja velja za temelj skoraj vsakega vadbenega programa. Gre za počepe z žogo ob steni. Žogo postavite na ledveni del, se naslonite ob steno in se v navpični smeri spustite do pravega kota. V tem položaju se zadržite sekundo in se vrnite v začetni položaj. Bodite pozorni, da se s koleni v vodoravni smeri ne pomaknete preko konic prstov.

VAJA 2 DVIG MEDENICE Z NOGAMA NA ŽOGI
Z drugo vajo boste okrepili mišice trupa, zadnjico in zadnji del nog. Vajo izvedete leže na hrbtu s petami na žogi. Potem pa zadnjico odlepite od podlage tako visoko, da sta koleni, kolka in rameni poravnani. Iz skrajne točke se vrnemo v začetni položaj in vajo izvajamo 60 sekund.

VAJA 3 UPOGIB TRUPA NA ŽOGI
Naslednja vaja, ki jo boste izvajali, je upogib trupa leže na žogi. Žogo postavite približno na sredino hrbta, stopala pa morajo biti čvrsto v stiku s podlago, saj je to osnova za dobro ravnotežje. Ko boste poskrbeli za pravi položaj, trup preprosto upognite kolikor pač lahko, v takšnem položaju se zadržite za sekundo in se vrnite v začetni položaj.

VAJA 4 PREMIK ŽOGE Z NOGAMA K TRUPU
Podobno kot pri drugi vaji bomo tudi četrto izvajali leže z nogama na žogi. Razlika je v tem, da so pri tej vaji noge v začetnem položaju iztegnjene in jih med vajo pokrčimo, ko poskušamo žogo približati zadnjici. To je namreč cilj vaje. Ko pridemo do skrajne točke, žogo vrnemo na izhodišče.

VAJA 5 DVIG ŽOGE Z NOGAMA

Zadnja vaja posameznega kroga je dvig žoge z nogama. V ležečem položaju najprej poskrbite za dobro oporo. To pomeni, da roke odmaknete od telesa in se z dlanmi uprite ob podlago. Potem pa preprosto iztegnite noge in žogo postavite med stopala. Iz tega položaja žogo dvignite tako visoko, da bodo telo in nogi oklepali pravi kot in jih  potem spustite v začetni položaj.

Ne želite zamudite nobene informacije? Kliknite in se prijavite na našo brezplačno mailing listo, prav tako pa ne pozabite všečkati objave. Tako kot vedno mi lahko tudi tokrat zastavite vprašanje. Najbolje bo, če jih zapišete kar v komentar pod objavo, saj tako pomagamo tudi tistim, bolj sramežljivim, ki ne najdejo dovolj poguma, da bi postavili vprašanje. Predno pa obrišete prah z žoge in skočite v svojo športno opremo, naj vas opozorim, da boste za rezultate krivi sami!

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»