🔥 SI ŽELIŠ POPOLNO POSTAVO V 30 MINUTAH? KLIKNI TUKAJ IN ODKRIJ KAKO 👇
Domov / Vadba / 5 preprostih vaj za raven trebuh
 

5 preprostih vaj za raven trebuh

Predviden čas branja: 3 min
Datum objave: 21.03.2016
5 preprostih vaj za raven trebuh

V zaprti skupini je eden od mojih varovanecev, katerega noro preobrazbo delim v kratkem, napisal:
»Ej glavna ekipa FPP-ja. Jaz imam en super predlog za bodočo video objavo. Recimo en sklop vaj za »jačanje« jedra. Obljubim, da bom bolj priden. ;)«

In ker vem kako pomemben je ta del telesa za super rezultat in zapeljiv trebuh, ki je želja skoraj vsakega posameznika, sem z največjim veseljem uslišal predlog. Kaj sem pripravil na portalu Popolna Postava, poglej v nadaljevanju.

 

>> ZNANSTVENO DOKAZANO: 30 MINUT ZA POPOLNO POSTAVO? <<

Kot sem že omenil se bomo tekom današnjega treninga osredotočili predvsem na globoke mišice trupa, oziroma jedro. Precej ljudi pozabi na te mišice, ki so za top postavo še kako pomembne. Če nekoliko poenostavimo, poskrbijo, da površinske mišice pridejo do izraza in okrepijo celoten trup.

Trening, ki je pred vami je krožnega tipa in je sestavljen iz petih vaj. Vsako vajo bomo izvajali šestdeset sekund, brez vmesnih počitkov, eno za drugo. Odmor vas čaka na koncu vsakega kroga, se pravi, ko opravite vseh pet vaj. Celoten sklop bomo ponovili pet krat.

»ŠPRINTER«

1-vajaNaj vas ime prve vaje ne prestraši. Izvedemo jo tako, da se upremo na dlani in prste na nogah ter dvignemo boke.

Pazimo, da je hrbet lepo poravnan in da so mišice trupa res čvrsto napete. Iz začetnega položaja se nato z nogama izmenično odrivamo in poskrbimo, da boki ves čas ostanejo v približno isti višini. Da bomo v tem položaju ostali vseh 60 sekund, bodo poskrbeli stabilizatorji.

Med treningom bodite fokusirani na vajo, ker je to edini pravi način s katerim boste dosegli maksimalen rezultat.


»FIT RIT«

2-vajaZ drugo vajo bomo poleg stabilizatorejev krepili tudi mišice zadnjice.

Naj še enkrat poudarim, da moramo za maksimalen rezultat tekom treninga obremeniti več mišičnih skupin. Vajo izvedemo tako, da se postavimo v klasični položaj za plank, oziroma most. To pomeni, da se upremo na podlahti in prste na nogah, boke dvignemo od podlage tako, da trup postavimo nekoliko višje od vodoravnega položaja. Iz začetnega položaja izmenično dvigamo noge tako visoko, da začutimo krčenje mišic zadnjice in poskrbimo, da je gibanje nadzorovano.

Seveda pa ne smemo pozabiti, da je trup ves čas čvrsto napet.


»DVIŽNI MOST«

3-vajaS tretjo vajo, imenovano dvižni most, celotno zadevo še dodatno popestrimo in se poleg mišic trupa osredotočimo še na ramenski obroč. Tako dekleta kot fantje moramo poskrbeti, da so mišice rok čvrste in lepo oblikovane.

Začetni položaj je precej podoben tistemu iz prejšnje vaje s tem, da se pri vaji številka tri upremo na dlani. Iz začetnega položaja nato izmenično pokrčimo roki in se spustimo nekoliko nižje, tako, da nam oporo nudijo podlahti. Ko nam to uspe se vrnemo v začetni položaj.

Pa, da ne pozabim, tekom spuščanja in dviganja poizkušajte omejiti gibanje v bokih.


»STRANSKI MOST«

4-vajaS predzadnjo vajo se bomo osredotočili na stranska mišična vlakna.

Ne smemo pozabiti, da je za fit postavo, v fazi različnih treningov, potrebno obremeniti sprednji, zadnji in stranski del telesa. Izvedemo jo tako, da se naslonimo na spodnji del roke in rob stopala. Drugo roko položimo na bok, pogled pa usmerimo predse. Iz začetnega položaja previdno spuščamo in dvigamo boke.

Bodite pozorni, da je trup poravnan in da vsak krog zamenjate položaj, oziroma stran.


»SLALOM Z BOKI«

5-vajaIn za piko na i še vaja številka pet, ki bo mogoče nekoliko bolj zahtevna, ampak nič zato.

Z dovolj treninga bomo obvladali tudi to. Tako kot pri vaji številka dve se postavimo v položaj za most. Iz začetnega položaja izmenično spuščamo boke proti podlagi. S tem gibalnim vzorcem bomo oblikovali celoto telo in obremenili prav vsa mišična vlakna.

Trup bo kmalu čvrst in močan, trebušne mišice pa zavidanja vredne.


Čvrst in lepo oblikovan trup ni pomemben samo zato, da se bo za vami obrnila cela plaža. Namen današnjega treninga je predvsem krepitev jedra telesa, ki sodeluje skoraj pri vsakem gibu. V kolikor bo vaš trup močan, boste lahko trenirali na polno, se izognili poškodbam in tako dosegli super rezultat.


Si želiš vodene vadbe kar v tvoji dnevni sobi?

slider-vadba-miha-tvPo enem letu raziskovanj in izboljšav smo z mojo ekipo sestavili prvo, najučinkovitejšo vodeno vadbo v Sloveniji, ki smo jo zasnovali po vseh načelih znanstveno dokazanih konceptov za maksimalno izgubo odvečne maščobe in oblikovanje čvrste, fit postave.  

Imenuje se Popolna Vadba!

Verjamem, da te bo Popolna Vadba navdušila, saj za trening potrebuješ manj kot 30 minut in jo lahko izvajaš kjerkoli in kadarkoli.

Doma ali na poti.  Brez dodatnih pripomočkov in opreme.

Namenjena je tako čistim začetnikom, ki so popolnoma brez kondicije, kot tudi posameznikom, ki so v najboljši formi svojega življenja.

Sam program je namreč sestavljen iz 3 različnih nivojev, ki bodo poskrbeli, da takoj ko dosežeš določeno formo, tam ne ostaneš, ampak te čaka naslednji izziv za stalen napredek.

Klikni tukaj in poglej:
=> popolnapostava.com/popolna-vadba/


Glede na to kakšne super koristi prinese takšen trening ne vidim razloga zakaj današnje objave ne bi delili s prijatelji in znanci. Prepričan sem, da se vam pri treningu pridruži še kdo in vem, da vam ne bo žal. Če ujamete sončen dan pa takšen trening lahko naredite tudi zunaj na svežem zraku in tako zmagate na celi črti.

 


Deli na socialnih omrežjih

Avtor
O Mihu
Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
Eden izmed najenostavnejših načinov kako si zagotoviti optimalno regeneracijo po vadbi in maksimizirati povečanje mišične mase in moči.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji