Domov / Prehrana / 5 živil, ki ubijajo trdovratne maščobne obloge okoli trebuha
 

5 živil, ki ubijajo trdovratne maščobne obloge okoli trebuha

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 28/07/2014
5 živil, ki ubijajo trdovratne maščobne obloge okoli trebuha

Danes smo prejeli top vprašanje našega bralca Blaža:

Zdravo Miha!

Najprej vse pohvale za vašo spletno stran. Imam pa kratko vprašanje. Rad bi imel sixpack. Kako trenirati že vem, me pa zanima, kaj jesti? Trenutno se izogibam sladkarijam, hitri hrani, pijači z mehurčki in obrokom tik pred spanjem.

Že vnaprej hvala za odgovor!

Lep pozdrav!

Blaž

 

Ker so se podobna vprašanja v našem nabiralniku že pojavljala in ker vem, da si marsikdo želi ravnega trebuha brez odvečnih maščobnih oblog, sem se odločil, da vam pomagam. V želji da bi dosegli omenjen cilj, posamezniki pogosto poiščejo informacije o tem, česa ne smejo početi, čemu se izogibati, predvsem pa katerih živil ne smejo uživati.

Vse lepo in prav, vendar je pomembno, da poznate odgovor na glavno vprašanje in sicer kaj je tisto kar lahko pripomore k hitrejši preobrazbi oziroma kaj jesti, da bo vaš trebuh raven v čim krajšem možnem času. Zato smo za vas pripravili izbor petih top živil, s pomočjo katerih se boste hitro bližali cilju.

#1: Ekstra deviško oljčno olje
Ekstra deviško oljčno olje na našem seznamu zasedlo prvo mesto in je jasen dokaz, da vseh maščob ne smemo postaviti v isti koš. Vsebuje namreč mono-nenasičene maščobne kisline, ki dejansko pospešijo izgorevanje odvečnih maščob in pozitivno delujejo na raven HDL holesterola.

#2: Jajca
Drugo mesto na naši super lestvici zasedajo jajca. Gre za živilo, ki je poznano predvsem kot odličen vir beljakovin. Jutranja omleta nas bo dodobra nasitila in poskrbela, da v dopoldanskih urah ne pomislimo na nezdrav prigrizek. Kot dodatek pa v jajcih najdemo tudi vitamin B12, ki pomaga pri razgradnji maščobnih celic.

#3: Puranje meso
Na tretjem mestu najdemo pravega borca proti maščobnim blazinicam. Puranje meso je polno beljakovin, poleg tega pa ima nizko kalorično vrednost. Kot, da že to ni dovolj pa v puranjem mesu najdemo tudi leucin, ki poskrbi za mišično tkivo in pospeši metabolizem.

#4: Losos
Da bo vaša presnova še hitrejša bo poskrbel četrti udeleženec našega seznama. Meso lososa je bogato z zdravimi omega tri maščobnimi kislinami, ki še dodatno pospešijo vaš metabolizem in posledično porabo odvečnih maščobnih oblog. Ko boste pripravljali lososa, ne pozabite na limono in rožmarin saj poskrbita za res super okus.

#5: Avokado
Zadnji na našem seznamu, ampak za to nič manj učinkovit, pa je avokado. Živilo bogato z vlakninami bo poskrbelo za nemoteno delovanje prebavnega trakta. Poleg tega pa boste hitro opazili, da je občutek lakote čez dan samo še bled spomin iz preteklosti. Avokado nas namreč hitro nasiti kar pomeni, da se boste brez težav odpovedali nezdravim obrokom.

Sedaj, ko veste na katera živila na smete pozabiti je pomembno, da prilagodite svoje jedilnike v čim krajšem možnem času. Na svoj urnik obveznosti dodajte še redno telesno aktivnost in lahko mi verjamete, da se boste od osovraženega trebuha poslovili hitreje kot si pa lahko sploh mislite. Nova podoba in obilica energije bosta življenje dvignili na povsem novo raven. Lahko mi verjamete!

Pa še informacija samo za tiste, ki si resnično želite znebiti maščobnih oblog. Da bo vaš trebuh raven v čim krajšem možnem času si nujno poglejte ta video o Formuli Popolne Postave, ki je namenjena vsem starostnim skupinam ne glede na spol in dosedanjo fizično pripravljenost.

Če pa imate kakršnokoli vprašanje, ga lahko zapišete v komentar, ali mi ga pošljete na e-naslov [email protected].

Pa seveda en velik “like” za današnjo objavo.

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji