Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Vadba / 6 fantastičnih nasvetov za zapeljivo poletno postavo
 

6 fantastičnih nasvetov za zapeljivo poletno postavo

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 05/05/2014
6 fantastičnih nasvetov za zapeljivo poletno postavo

Verjetno se strinjate, da je poletje tisto obdobje v letu, ko se v svojem telesu želite počutiti kar se da samozavestno. Zato ne preseneča dejstvo, da marsikdo pobrska za koristnimi nasveti, ki bi pomagali uresničiti skrite želje. Da bi vam prihranili ogromno časa, smo za vas na portalu Popolnapostava.com pripravili fantastične informacije za super rezultate.

Izgubiti vsaj nekaj kilogramov in nekoliko učvrstiti svoje telo, je klasična predpoletna želja številnih posameznikov. Na srečo nas od poletja ločita še dva meseca, kar je več kot dovolj časa za zavidljiv rezultat, zato sem za vas pripravil šest preprostih vendar fantastičnih nasvetov za poletno postavo.

#1: DAN ZAČNITE Z S KVALITETNIM ZAJTRKOM

Zajtrk je najpomembnejši obrok v celem dnevu, saj pospeši vaš metabolizem, kar je odlična novica. Jajčna omleta z dodano zelenjavo je super izbira. Tako že na začetku dneva opozorite telo, da je čas za spremembe.

#2: VEČ MANJŠIH OBROKOV DNEVNO

Razporeditev obrokov preko celega dne je ključnega pomena. Čeprav nekateri trdijo, da temu ni tako, so rezultati tisti, ki govorijo sami zase. Predlagam, da dnevno zaužijete od štiri do pet manjših obrokov in se tako izognete kopičenju prekomerne energije v obliki maščobnega tkiva, kar je posledica redkih in obilnih obrokov.

#3: IZOGIBAJTE SE SLABIM OGLJIKOVIM HIDRATOM

Ogljikovi hidrati z visokim glikemičnim indeksom so glavni sovražnik poletne postave. Zaradi svoje sestave negativno vplivajo na raven krvnega sladkorja in posledično na delež maščob v vašem telesu. Rešitev? Iz jedilnika odstranite kruh, testenine, krompir, sladke pijače, sladice, nezdrave prigrizke, beli riž in med. Prav tako ne pretiravajte s sadjem.

#4: SESTAVNI DEL JEDILNIKA NAJ BODO TUDI ZDRAVE MAŠČOBE

Kadar govorimo o hujšanju, imajo maščobe na žalost negativen predznak. Morate pa se zavedati, da niso vse maščobe slabe za vaš organizem. Ravno nasprotno. Nekatere maščobne kisline celo pospešijo vašo preobrazbo. Zato poskrbite, da na svoj jedilnik umestite olivno olje, kokosovo maslo, oreščke, ribe, avokado, vendar vse v mejah normale.

#5: NE POZABITE NA TEKOČINO

Prav tako kot jutranji obrok je tekočina tista, ki še dodatno pospeši vaš metabolizem oziroma porabo kalorij, kar je naš glavni cilj. Vse kar morate storiti je, da čez dan zaužijete dva do tri litre tekočine. Izbirate pa lahko med navadno vodo, mineralno vodo, nesladkanim zelenim čajem ali limonado. Povsem preprosta navada, ki bo še dodatno pospešila vašo preobrazbo.

#6: NA SVOJ URNIK UMESTITE INTENZIVNO VADBO

Kombinacija zmerne prehrane in telesne aktivnosti je ključ do uspeha. Na svoj urnik vsaj trikrat tedensko umestite vadbo, pri kateri kar se da uživate in jo izvajajte po svojih najboljših močeh. Bolj ko boste predani vadbi, boljši bodo rezultati. Če pa ste časovno omejeni, potem ne smete spregledati naše edinstvene vadbe TLT, o kateri smo že govorili, saj vam ne vzame več kot 25 minut dnevno.

Vse kar zahtevam je , da čim prej začnete upoštevati te preproste nasvete in rezultati so zagotovljeni.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji