Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Nasveti / 7 navad uspešnih ljudi, ki jih upoštevam tudi sam
 

7 navad uspešnih ljudi, ki jih upoštevam tudi sam

Predviden čas branja: 3 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 16/11/2015
7 navad uspešnih ljudi, ki jih upoštevam tudi sam

»Miha zdravo! Mi zaupaš kako tekom celega leta obdržiš fit postavo brez nepotrebnih nihan?.«

No, tole zelo pogosto vprašanje se je pred kratkim spet pojavilo v mojem spletnem nabiralniku. Odločil sem se, da vam razkrijem skrivnost zaradi katere brez težav dosegam cilje. Brez skrbi, če jim lahko sledim sam jim boste definitivno tudi vi. Ste nekoliko zmedeni? V kratkem bo vse kristalno jasno.

 

Ali veš, da Popolna vadba 2, ki vsebuje vse elemente uspešnega hujšanja oziroma preoblikovanja telesa, zaupa že več kot 5500 mojih varovancev?

Ko pogovor nanese na oblikovanje telesa se vse vrti okoli prehrane in treninga. Kaj jesti, kdaj jesti, koliko česa pojesti, katere vaje so najbolj učinkovite in tako dalje. Kaj pa vse ostalo? Kaj pa naše počutje in življenje kot celota? No, to pa je tisto čemur večina nameni premalo pozornosti . Na lastni koži sem spoznal, da je dobro počutje ključ do uspeha. Pobrskal sem in odkril sedem preprostih navad, ki jih upošteva večina uspešnih ljudi in priznam, da so mi v hitro zlezle pod kožo. [one]

  1. PREMAGAJ BUDILKO

budilka

Jutra so definitivno najbolj pomemben del dneva, o tem ni nobenega dvoma. Od tega kako boste dan začeli, je v veliki meri odvisno tudi kako ga boste končali. Zato vam svetujem, da takoj, ko zazvoni budilka, vstanete iz postelje. Poležavanje in prestavljanje budilke je katastrofalna navada: pozabite na zajtrk, zamudite v službo, ste nervozni itd. Govorim iz lastnih izkušenj. Zvečer ste razmišljali trezno in niste brez razloga nastavili budilke, recimo na šesto uro zjutraj. Ko jo slišite se spomnite, da je pred vami nov dan in nove priložnosti.


  1. TI SI ŠTEVILKA 1

TI

Začetek dneva nam poleg vsega ostalega ponudi še eno super priložnost. Gre za obdobje, ko si lahko vzamete tistih nekaj minut zase, se umirite in sprostite. Zbudite se pred ostalimi in ta čas namenite samo sebi. Pozabite na socialna omrežja, maile, itd. Lahko berete, meditirate, greste na sprehod, poslušate glasbo, skratka karkoli kar vas navdihuje. Vem, da imate nekateri zjutraj ogromno obveznosti zato vas opozarjam, da ne potrebujete ene ure časa. Včasih je dovolj že pet minut, da padete v pravo razpoloženje s katerim boste brez težav izkoristili dan.


  1. TO-DO LISTEK

to-do-listek

Ko sem opazil, da to počnejo vsi ljudje, ki imajo vrhunsko zorganiziran svoj čas, sem navado, ki se nahaja na tretjem mestu, začel upoštevati tudi sam. Razporeditev dnevnih obveznosti je izrednega pomena, če želimo ure, ki so pred nami kvalitetno izkoristiti. Zato vsak dan, ko pridem v pisarno najprej spišem listek z dnevnimi nalogami in za začetek izberem tisto najtežjo. Ko je ta za mano dobim ogromno motivacije tako, da se brez problema spopadem tudi z ostalimi izzivi.


  1. KAJ, KDAJ, KJE…PRAVILO ZA ZMAGO

kdaj-kje-

Ker sta naše počutje in naša postava v veliki meri odvisna od prehrane svetujem, da začnete upoštevati pravilo Kaj, Kdaj, Kje. Gre za zelo preprosto navado. Zjutraj predno začnete s prvimi obveznostmi, upoštevajte to pravilo in določite kaj boste jedli, kdaj boste jedili in kje. Ne rabite čisto točnih odgovorov, samo okvirne smernice. S pomočjo odgovorov se boste lažje zorganizirali, se tekom dneva boljše počutili in tako privarčevali precej denarja.


  1. RAZGIBAJTE SE

kolo

To, da je gibanje ena od najboljših izbir, ko želimo napolniti »baterije« in se sprostiti verjetno že veste. Če pozabite nase in na svoje počutje, potem boste težko dosegli svojo popolno postavo. In ne, izgovor, da nimate časa ne pride v poštev. Preprosto zato ker pod to navado nimamo v mislih samo klasičnega enournega treninga, ampak je lahko to sprehod do trgovine, kolesarski izlet do pošte, pol ure lahkotnega teka po bližnjem gozdu itd. Vzemite si čas zase in za svoje počutje…OBVEZNO!!!


  1. HITER PREGLED DNEVA

time_management

Če želimo neko stvar nadgraditi potem moramo pogledati nazaj in narediti hiter pregled trenutne situacije. Preprosto zato, da lažje najdemo tisto področje, ki ga lahko še izboljšamo. Prav izboljšave so tiste, ki nam omogočijo, da napredujemo tako in drugače. Zato predlagam, da si konec dneva, recimo pred spanjem, vzamete nekaj minut in se v mislih sprehodite skozi dan ter poiščete tiste malenkosti, ki bodo jutrišnji dan še dodatno izboljšale.


  1. ZASLUŽEN POČITEK KOT PIKA NA I

pocitek

No naslednja navada je od vseh naštetih moja najljubša. Glede na to, da boste tekom dneva premagali takšne in drugačne ovire, se spopadli z različnimi nalogami in v celoti izkoristil čas, ki vam je namenjen, ne smete pozabiti na kvaliteten počitek. Ljudje, ki namenijo optimalno količino časa počitku, bistveno lažje dosežejo želen rezultat. Saj veste, ko bo jutri zjutraj zazvonila budilka boste že nasmejani in pripravljeni na nove izzive in super navade. ;)


Glede na to, da sem zagovornik majhnih korakov za velike cilje ti svetujem sledeče. V današnji objavi sva spoznala sedem navad, ki se bodo v kratkem pojavljale na tvojem urniku. In glede na to, da ima teden sedem dni predlagam, da vsak dan na svoj urnik dodaš novo navado. Se pravi jutri bo na sporedu ena izmed navad, pojutrišnjem dve in tako naprej vse do konca tedna. Izbiro katera bo prva pa prepuščam tebi.

Moji varovanci s Popolne vadbe 2 dosegajo zavidljive rezultate. Poglej nekaj neverjetnih preobrazb in izjav mojih članov tukaj!

Preden mi pobegneš imam zate še eno nalogo. V komentar mi zaupaj katera bo tista navada, ki jo boš začel upoštevati že jutri. Naloga bo odigrala pomembno vlogo. Saj veš, če odločitev deliš z ostalimi in jo zapišeš na vidno mesto, potem skoraj ni opcije, da ti spodleti. Pa še ena skrivnost. Opazil sem, da se je ogromno uspešnih posameznikov pridružilo naši mailing listi zato ti svetujem, da to storiš tudi ti.

Da je všečkanje in delitev objave obvezno pa verjetno že veš.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji