Ko mi je zmanjkalo idej kaj pripraviti za prilogo, sem se spomnil na dobro staro ajdovo kašo z gobicami. “Tole bo odlična izbira!” sem si rekel. In se je kot taka tudi izkazala. Obrok je uravnotežen, raznolik, polnovreden in seveda zdrav.


Čas priprave: 10 min    Čas kuhanja: 35 min    Skupaj: 45 min

Sestavine:

– piščanec,
– ajdova kaša,
– gobice,
– zelenjava ( bučke in korenje ),
– peteršilj,
– sol,
– poper,
– kokosova maščoba,
– česen,
– timijan.

Priprava:

Piščanca začinimo po želji in popečemo na kokosovem olju.

V kozico stresemo ajdovo kašo in jo v slani vodi kuhamo 20 minut na zmernem ognju. Ko nabrekne, jo odcedimo. Operemo in sesekljamo peteršilj in timijan. Gobe očistimo, operemo in osušimo s papirnato brisačo. Narežemo jih na 5 mm debele lističe. Česen olupimo in sesekljamo.

Pristavimo večjo ponev, na kateri razpustimo kokosovo maslo.  Dodamo gobe, jih prepražimo toliko, da porjavijo, šele nato dodamo česen, timijan in peteršilj. Vse skupaj pomešamo in v tem času gobe že spuščajo svoj sok. Dodamo še ajdovo kašo. Po okusu solimo in popopramo. Ponovno mešamo, da razporedimo sestavine in kuhamo dobrih 5 minut.

Bučke in korenje operemo, narežemo na trakce in popečemo na kokosovem olju 10 minut, začinimo po želji.

Pa dober tek ;)

 

 

PRIPOROČAMO

Popolna Prehrana

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»