Si predstavljate, da ste izredno previdni pri izbiri živil, ne pretiravate z zaužito količino hrane, ste redno telesno aktivni, pa se kljub temu počutite slabo in ne opazite nobenega napredka pri hujšanju?

Verjetno si mislite, da je to skoraj nemogoče.

Toda pozor! Opazili smo, da se vse več posameznikov srečuje z omenjeno težavo in pobrskali, kje se skriva razlog. Tako kot vedno smo tudi tokrat na portalu Popolna postava našli rešitev. Lahko mi verjamete, da boste nad slišanim resnično presenečeni.

Slabo počutje, napihnjen trebuh, nihanje telesne mase in pomanjkanje energije so bile skupne točke sporočil, ki so se v zadnjem času vse pogosteje začela pojavljati v našem spletnem nabiralniku. Prav nič čudno ne bi bilo, če bi o tem pisali tisti, ki ne živijo zdravo. Toda, na naše začudenje so nam o tem poročali posamezniki, ki so začeli spreminjati svoj življenjski slog, pa kljub temu niso opazili sprememb.

Veliko truda za prazen nič?

Ker ni hujšega kot to, da slediš vsem navodilom in se trudiš po svojih najboljših močeh, pa vseeno ne opaziš napredka sem se odločil, da v čim krajšem času poiščem rešitev in pomagam vsem, ki ste se znašli v slepi ulici. Če sem povsem iskren, imam občutek da vem, kje se skriva problem za omenjene težave.

Glavni krivec za vse nevšečnosti je zelo verjetno gluten. Gre za rastlinsko beljakovino, ki je pogosto prisotna v številnih živilih in predstavlja glavni problem pri posameznikih s celiakijo, saj omenjenih snovi ne morejo prebaviti in posledično pride do težav, kot so napihnjen trebuh, slabo počutje, pomanjkanje energije in nihanje telesne mase.

To pa seveda ne pomeni, da se morajo glutenu izogibati samo posamezniki z omenjeno boleznijo. Raziskave so pokazale, da lahko gluten tudi pri popolnoma zdravih posameznikih negativno vpliva na telesno maso. Ni NAMREČ vse odvisno samo od kaloričnega vnosa, ampak tudi od živil, ki jih uživamo.

Tistim, ki se borite z odvečnimi kilogrami, napihnjenostjo, počasno presnovo itd. predlagam, da pri sestavi jedilnika skušate izločiti živila z glutenom in tako ugotovite, če je to tisto, kar vas ovira na poti do popolne postave. Lahko mi verjamete, da boste nad rezultati navdušeni!

Najbolj tipična živila, ki vsebujejo gluten so:

  • kruh,
  • testenine,
  • kosmiči,
  • kolači,
  • pice,
  • zavitki itd.

Če se boste odločili in začeli uživati živila s čim manjšim deležem glutena predlagam, da točno vsebnost preverite kar na embalaži. Opazili boste, da se bo vaš jedilnik postopoma oblikoval in da se boste prehranjevali precej bolj zdravo.

Želiš iz prve roke prejemati še ostale super nasvete? Klikni tukaj in oddaj svoj e-naslov…

Na drugi strani ti že zaupam super skrivnost ;)

Preden se dokončno poslovim pa želim slišati od vas, katere izdelke brez glutena uporabljate in kje jih najugodneje kupite. Kakršna koli informacija bo več kot dobrodošla, saj boste s tem pomagali ostalim članom skupnosti Popolna postava in pa seveda meni, ki mi nakupovanje ne gre preveč dobro od rok ;)

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»