Beljakovinski šejk po vadbi? Nateg ali nuja?

Ja vem! Vsi na dolgo in široko razlagajo o njih, redko kdo pa dejansko ve kaj vnaša v svoje telo.

Beljakovinski šejk vam koristi samo takrat, ko izberete kvaliteten izdelek. V nasprotnem primeru pa lahko naredite svojemu telesu več škode kot koristi.

Da boste znali izbrati kvaliteto med vso to noro ponudbo, ostanite z menoj nekaj naslednjih minut na portalu Popolna Postava.

 

-» Kako izoblikovati svojo sanjsko postavo v 90 dneh brez pretiranega odrekanja… »

Predno razkrijem katera je najboljša izbira za fit, zdravo postavo, samo nekaj besed o tem ali beljakovinski napitek sploh potrebujete.

Človeško telo je vrhunsko dodelan sistem

fit-telo

Zadeva je sledeča. Večina posameznikov želi na zdrav način oblikovati fit postavo. Sanjamo o telesu v katerem se počutimo samozavestno in imamo dovolj energije za vse dnevne obveznosti. S tem se verjetno strinjate skoraj vsi.

Da to dosežemo moramo zmanjšati delež odvečne maščobe, ki se odlaga na različnih delih telesa in učvrstiti mišice. Odlično!

In ker je naš organizem vrhunsko dodelan sistem, se oba cilja, se pravi nižji delež odvečne maščobe in bolj čvrsto telo, dopolnjujeta. Zakaj? No preprosto zato, ker so mišice glavni porabnik energije. To pomeni, da s povečanjem mišične mase, v samem mirovanju, porabimo več kalorij in tako postopoma zmanjšamo delež odvečnih maščob. V dokaz, da je temu res tako, prilagam še povezave (spodaj).

Kako to doseči?

Sedaj pa se pojavi vprašanje. Kako na optimalen način povečati delež mišične mase? Ne, ne govorimo o pretirano mišičastem telesu. Govorimo o lepi, zdravi, estetski postavi. No, tukaj pa na vrsto pride beljakovinski šejk.

Med telesno aktivnostjo, oziroma med treningom, zaradi različnih obremenitev, pride do mikro poškodb mišičnega tkiva, ki jih moramo po vadbi čim hitreje zaceliti. S tem, ko mikro poškodbe zacelimo, postopoma povečamo delež mišične mase in tako oblikujemo čvrsto, fit postavo. Podobno kot, če bi vrv, ki se je natrgala povezali z novim delčkom in jo tako ojačali, podaljšali.

In s čim organizem zakrpa mikro poškodbe?

Glede na to, da so osnovni gradniki mišičnih vlaken beljakovine, potem verjetno veste kakšen je odgovor. V kolikor ni na voljo pravih beljakovin, ni napredka in pika.

avtobusNajboljši čas za regeneracijo je prvih 20 minut po treningu. Takrat organizem na vse načine išče beljakovine s katerimi bo zacelil mikro poškodbe. Ker pa na razpolago ni veliko časa, potrebuje beljakovine v čim bolj preprosti obliki. Tukaj pa svojo super vlogo odigrajo beljakovinski napitki, saj so točno tisto kar organizem potrebuje: beljakovine, ki jih sistem izredno hitro vsrka. Če zamudimo ta časovni razpon bo regeneracija precej slabša in jasno, napredek bistveno počasnejši. Podobno kot če zamudimo na avtobus. Že res, da na cilj lahko pridemo tudi peš ampak bo trajalo precej dlje.

Sedaj pa še glavno vprašanje.

Kateri med vsemi je najbolj kvaliteten?
Vem, da imate na razpolago malo morje različnih izdelkov, ki pa velikokrat ne upravičijo svojega slovesa. Ogromen delež sladkorja, slaba kvaliteta, dodana umetna sladila, maščobe in škodljivi aditivi so snovi, ki se pojavijo v številnih izdelkih in ogrozijo vaš napredek ter celo zdravje. Ne pozabite, papir, oziroma embalaža prenese vse. Naj vas to ne zavede.

Zaradi vsega tega, smo se v sklopu podjetja odločili, da oblikujemo lastno linijo izdelkov, znamke Golden Tree Nutrition. Med njimi najdete tudi Golden Tree beljakovine, ki so izdelane po naših zahtevah. Govorimo o najvišji kakovosti brez kakršnih koli aditivov, ki bi lahko škodovali vašemu organizmu. 100% naravno in prijazno vašemu telesu. Roko na srce, zase, za svoje najbližje in seveda tudi za vas želim samo najboljše.

Da si še danes priskrbiš top izdelek, ti tukaj prilagam povezavo kjer lahko oddaš naročilo. In, da te nagradim za pravo odločitev, ti podarim še kupon »GOLDENTREE«, s katerim prejmeš dodatnih 5% popusta (Kupon vneseš na koncu pred potrditvijo nakupa). Čvrsta postava, hitrejši metabolizem, nižji delež maščob in še bi lahko našteval, so samo nekatere od pozitivnih posledic. Vem in verjamem, da se boste odločili pravilno. V kolikor ne, pa seveda spoštujem odločitev.

☝︎ Klikni tukaj in uporabi kupon za 5% popust ob nakupu beljakovin Golden Tree. ☝︎

 

 

U pa še tole, v komentar kar napisati kateri okus ste izbrali, da pri izbiri pomagate še ostalim ;)

 

 


VIRI:

Whey protein but not soy protein supplementation alters body weight and composition in free-living overweight and obese adults. – Baer DJ, Stote KS, Paul DR, Harris GK, Rumpler WV, Clevidence BA

Effects of hydrolysed casein, intact casein and intact whey protein on energy expenditure and appetite regulation: a randomised, controlled, cross-over study.– Bendtsen LQ, Lorenzen JK, Gomes S, Liaset B, Holst JJ, Ritz C, Reitelseder S, Sjödin A, Astrup A.

Dose-dependent satiating effect of whey relative to casein or soy. – Veldhorst MA, Nieuwenhuizen AG, Hochstenbach-Waelen A, van Vught AJ, Westerterp KR, Engelen MP, Brummer RJ, Deutz NE, Westerterp-Plantenga MS.

Comparative effects of whey and casein proteins on satiety in overweight and obese individuals: a randomized controlled trial. – Pal S, Radavelli-Bagatini S, Hagger M, Ellis V.

The chronic effects of whey proteins on blood pressure, vascular function, and inflammatory markers in overweight individuals. – Pal S, Ellis V.

Komentarji in vprašanja

Comments are closed.