Dekleta, kaj porečete na moške s širokimi rameni in čvrstimi rokami? Ste za?

V današnji objavi se bomo osredotočili predvsem na ramenski obroč, ki v slabo voljo spravlja marsikaterega predstavnika moškega spola.

Simetrično oblikovane mišice rok in ramenskega obroča so zagotovo tiste, ki poleg trebušnih odigrajo ključno vlogo pri moški fit postavi. Zato vam v nadaljevanju na portalu Popolna Postava predstavljam brutalni trening, ki bo poskrbel za top rezultate.

Klikni tukaj in poglej kako z najbolj priljubljeno vadbo TLT do svoje sanjske postave v samo 2 mesecih… >>

Da ne bomo izgubljali dragocenega časa samo na hitro poglejmo, kako bo potekal trening. Nekateri že poznate princip krožnega treninga, s katerim smo dosegli ogromno super rezultatov, za vse ostale pa nekaj osnovnih informacij. Posamezen krog je sestavljen iz petih vaj, ki jih izvajajte po 60 sekund. Ko naredite vseh pet vaj, eno za drugo, si privoščite dve minuti počitka. Celoten sklop vaj ponovite petkrat.

P.S.: Ne obremenjujte se s številom ponovitev. Pomembno je, da se res potrudite in vaje izvajate pravilno. Tudi če si v času šestdesetih sekund vzamete nekaj sekund da zadihate, ne bo konec sveta.

OZKE SKLECE (Z OPORO)

Ozke sklece so vaja, s katero bomo začeli krepiti ramenski obroč in mišice rok. Vajo izvedemo tako, da dlani postavimo v širino ramen, se opremo na prste nog in dvignemo telo. Iz začetnega položaja se v navpični smeri spustimo proti podlagi, komolci pa ostanejo poravnani s telesom. Pri tem pazimo da so mišice čvrsto napete, hrbet pa poravnan. Ko se s prsmi približamo podlagi, se vrnemo v začetni položaj. V kolikor je omenjena vaja pretežka, naj oporo nudijo kolena, vse ostalo pa ostane enako.

POTISK Z RAMENI

Po šestdesetih sekundah je na sporedu že vaja številka dve. Izvedemo jo tako, da z zgornjim in spodnjim delom trupa tvorimo pravi kot. Roke bomo postavili nekoliko širše od ramen in poskrbeli za dobro ravnotežje. Začnemo s krčenjem komolcev, in se z obrazom približamo podlagi; nato se vrnemo v začetni položaj. Naj se vam ne mudi. Vaja je izredno zahtevna, zato previdnost ne bo odveč.

ŠIROKE SKLECE (Z OPORO)

Na tretjem mestu je vaja, ki bo poskrbela za izrazite prsne mišice, ki so največja nagrada za vložen trud. Vaja je skoraj enaka prvi vaji. Bistveni sta predvsem dve razliki. Prvič, dlani so postavljene širše od širine ramen. Druga razlika pa je v komolcih. Za razliko od prve vaje jih ne obrnemo proti telesu, ampak navzven. V kolikor bo vaja pretežka, ne pozabite na oporo – kolena.

SPUST NA KLOPI

Predzadnja vaje je tista, za katero boste potrebovali pripomoček. To je lahko stol, klopca, skratka karkoli kamor se lahko oprete. Z dlanmi se naslonimo na podlago (klop) in noge iztegnemo predse. V navpični smeri se nato iz začetnega položaja spustimo proti tlom. Kot med spodnjim in zgornjim delom roke v najnižji točki naj bo približno 90 stopinj. Kar morate pri tej vaji še posebno paziti je, da se s trupom pretirano ne odmaknete od klopi oziroma stola. Ko dosežete skrajno točko, se vrnete v začetni položaj.

DINAMIČNI MOST

Če so vas prve štiri vaje slučajno pustile hladne, je na vrsti peta vaja. Gre za dokaj nepoznano a učinkovito vajo, zato bodite pozorni. Dinamični most je tisti, s katerim boste obremenili tako mišice ramenskega obroča kot tudi trebušne mišice. Opremo se na nožne prste in podlahti, ki jih postavite predse, trup pa odmaknete od podlage. Iz začetnega položaja se boste s telesom spustili proti podlagi tako, da boste ramena med spuščanjem pomaknili nekoliko naprej, boke pa v navpični smeri. Bodite pozorni, da je hrbet ves čas poravnan, trebušne mišice pa čvrsto napete.

Klikni tukaj in poglej katera je tista preverjena formula, kateri zaupa že več kot 4000 posameznikov… >>

Da nahitro ponovim; trening izvedemo po principu TLT vadbe, s katero moji varovanci znotraj Formule Popolne Postave dosegajo odlične rezultate! Prepričan sem, da bo ta trening navdušil večino predstavnikov moškega spola, brez problema pa se ga lahko lotite tudi dekleta. Kot smo se naučili v eni izmed prejšnjih objav, je ključnih 20 minut po treningu. Zakaj? Poglej objavo in vse bo kristalno jasno ;) Ne pozabi všečkati in deliti objave s prijatelji in se skupaj z njimi spopasti s treningom ;)

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»