Noč čarovnic zaznamujejo tudi buče, iz katerih najbolj izvirni izrezljajo prave umetnine.
Mi pa smo se odločili bučo uporabiti pri pripravi zdravega in okusnega obroka.

PP-recept-bucni-pire-s-socnim-steakom-in-rukolo


Čas priprave: 20 min    Čas kuhanja: 35 min     Skupaj: 55 min

Sestavine:
– hokaido buča,
– telečje meso – Hrbet,
– rukola,
– parmezan,
– kokosovo maslo,
– olivno olje,
– česen,
– poper,
– kurkuma,
– sol.

Priprava:
Bučni pire
bučo dobro operemo, narežemo na večje koščke in pokuhamo. Ko se omehča odcedimo vodo, dodamo malo parmezana, nekaj kurkume in narahlo osolimo. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom ter na zmernem ognju pokuhamo še 5 minut.

Steak
Najbolje je, če meso mariniramo že dan pred pripravo jedi ali kot radi rečemo, pustimo meso »odležati«. Za marinado sem tokrat uporabil olivno olje, sesekljan česen, sol in poper. Meso primerno popečemo v vroči ponvi, v katero smo predhodno dali nekaj kokosovega masla.. Čas pečenja je odvisen od debeline in okusa posameznika. Svetujem vam, da ga ne prepečete, medium različica je super!

Čisto na koncu, ko je že vse pripravljeno, na krožnik položimo nekaj sveže rukole pokapane z bučnim oljem, ki bo služila kot »posteljica« za naš steak in hkrati popestrila oziroma ustvarila zanimivo mešanico okusov. Za prilogo dodamo še bučni pire in obrok je pripravljen. Prepričan sem, da vas bo jed presenetila zato nikar ne odlašajte in hitro v kuhinjo.

Pa dober tek!

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»