Domov / Vadba / Čas je za trening na prostem
 

Čas je za trening na prostem

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 09/06/2014
Čas je za trening na prostem

Če si želite trening v telovadnici, dvorani ali fitnes centru zamenjati s treningom na prostem, potem je tokratna objava kot nalašč za vas. V njej vam razkrivam, kako oblikovati trening, da boste porabili čim več odvečnih maščob in do rezultata prišli v čim krajšem času.

Kadar je govora o treningu na prostem, pogosto pomislimo na tek, plavanje ali kolesarjenje. Vse naštete telesne aktivnosti pogosto spremljajo nekoliko daljši treningi, zato niso ravno najbolj priljubljene pri vseh posameznikih.

Vendar imam za vas rešitev. Predstavil vam bom trening, ki ga boste izvajali na prostem in vam ne bo vzel več kot 30 minut dnevno, hkrati pa bo poskrbel za zavidljive rezultate. Gre za razgibano vadbo, ki je sestavljena iz štirih različnih delov.

Prvih nekaj minut namenite ogrevanju. Nekaj krogov lahkotnega teka na tekaški stezi je odlična izbira. Pretiravati ni potrebno, saj je pred vami pol ure precej intenzivne vadbe.

Po petih minutah lahkotnega teka boste začeli z glavnim delom treninga. Najprej so na sporedu izpadni koraki. Stabilizirajte zgornji del trupa in bodite pozorni, da se koleno v vodoravni smeri ne pomakne preko konice stopala. Vajo izvajate v dolžini približno 100 metrov.

Ko premagate razdaljo stotih metrov, so na vrsti vojaški poskoki. Ta vaja bo poskrbela za nekoliko višji utrip in čvrste mišice ramenskega obroča ter rok. Če so vojaški poskoki prezahtevni, lahko vajo zamenjate z navpičnimi poskoki. V drugem delu treninga morate narediti 20 ponovitev v čim krajšem času.

Tretja vaja prdstavlja vrhunec posameznega kroga. Gre za sprint v razdalji 200 metrov. V tej fazi morate resnično dati vse od sebe, saj je od tega dela treninga v veliki meri odvisen vaš uspeh.

Po pretečenih 200 metrih je na vrsti zaslužen počitek. Preostanek kroga prehodite. Nadihajte se svežega zraka in se pripravite na ponoven krog. Trening ponavljate v istem zaporedju 25 minut. Število opravljenih krogov pa je odvisno od vaše fizične pripravljenosti.

Intervalni trening, ki je predstavljen v današnji objavi je le eden od številnih načinov, kako v čim krajšem času porabiti odvečne maščobne obloge. Takšen trening lahko brez problema kombinirate tudi z ostalimi aktivnostmi recimo 2 do 3 krat tedensko.

Čas je da prenehat z izgovori. Če vas do sedaj nisem prepričal bodo za to poskrbele prijetne temperature. Trening predstavite tudi svojim prijateljem in ga skupaj preizkusite že jutri. Danes pa obiščite mojo spletno stran in oddajte elektronski naslov jaz pa bom poskrbel, da boste prejemali super nasvete za popolno postavo.

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji