No tale super recept je obvezno potrebno poizkusiti.
Moji varovanci znotraj Formule Popolne Postave poznajo obrok po izbiri, kar pomeni da si tole rolado brez problema privoščijo ;)
Kot sem obljubil, brez pretiranih odrekanj, se da doseči super rezultat!
PP-recept-cokoladna-rolada


Čas priprave: 40 min   Čas pečenja: 10 min    Skupaj: 50 min

Sestavine:

Testo:
– 5 jajc
– 100 g temne čokolade
– 30 g sladila eritritol/stevia

Nadev:
– 150 g kisle smetane
– 150 g grški jogurt
– 20 g sladila eritritol/stevia

Priprava:

Testo:
Najprej pripravimo testo. Čokolado stopimo na nizkem ognju in jo ohladimo. Ločimo rumenjake in beljake in iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladilom ter jim primešamo stopljeno čokolado. Na koncu nežno primešamo še beljake. Maso vlijemo v velik pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo približno 10 minut na 200 stopinjah. Ko je testo pečeno, nanj položimo mokro krpo in ga skupaj s peki papirjem zvijemo v rulado ter pustimo, da se ohladi.

Nadev:
Vmes pripravimo nadev. Kislo smetano in grški jogurt dobro zmešamo s sladilom. Ko je testo ohlajeno, ga previdno razvijemo, odstranimo krpo in premažemo z nadevom. Rulado ponovno zvijemo, ohladimo v hladilniku in postrežemo.

Pa dober tek ;)

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna prehrana. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»