Rojstnodnevna akcija poteče čez 00:00:00 Vstopi v spletno trgovino TUKAJ! 👉
Domov / Recepti / Sladice / Čokoladne sanje
 

Čokoladne sanje

Datum objave: 18/12/2020
Čokoladne sanje

Se tudi tebi kdaj zgodi, da medtem, ko seveda pridno treniraš, se držiš zdrave prehrane, ‘’zapaše’’ nekaj sladkega? In ker seveda svojega truda ne želiš vreči v vodo in je tvoj odgovor na zgornje vprašanje DAAA, potem je spodnji recept kot nalašč zate.

Pripravi sestavine, pripomočke in se loti dela. Verjemi, rezultat te bo še kako presenetil.


Čas priprave: 10 min      Čas pečenja: 10 min      Skupaj: 20 min

Sestavine:

Priprava:

Predno se lotimo priprave te božanske, čokoladne sladice, prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 200 stopinj Celzija.

Druga naloga, ki nas čaka je priprava vodne kopeli. V kozico nalijemo vodo in pokrijemo s skledo. V njej stopimo olje in koščke čokolade. Pri tem moramo biti pozorni, da se čokolada ne ‘’zažge’’, ker v tem primeru nekoliko zagreni.

Medtem v drugi posodi združimo jajce, rumenjak, eritritol, vanilijo in ščepec soli. Vse sestavine med seboj dobro premešamo z električnim mešalnikom.

V stopljeno čokoladno mešanico dodamo mešanico iz druge posode, dobro premešamo in za konec dodamo beljakovine.

Kozarčke za peko lahko premažemo z malo kokosovega olja in dodamo nekaj kakava, tako poskrbimo, da se kolaček ne prime na kozarček.

Ker je masa namenjena za dva kozarčka, v vsakega dodamo četrtino mase, nato v posamezni kozarček dodamo žličko arašidovega masla in napolnimo s preostankom mase.

Vse skupaj potisnemo v pečico za deset minut in vse kar nam preostane je, da uživamo v tej čokoladni bombastični poslastici.

Dober tek!


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna vadba 2.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji