Tokrat sem pripravil malce drugačno rižoto. Črni, divji riž je izredno okusen, se ne razkuha in ima nižjo kalorično vrednost kot druge vrste riža. Vsebuje manj škroba, več beljakovin in predvsem je bogat z vlakninami.  Dovolj dobrih razlogov, da se znajde na mojem in tudi na tvojem krožniku.

Gremo kuhat! :)

PP-recept-divja-rizota-s-kozicam


Čas priprave: 5 min    Čas kuhanja:  40 min    Skupaj: 45 min

Sestavine:

– skodelica črnega, divjega riža,
– kraljeve kozice,
– 5 žlic kaper,
– sok ene limone,
– šop svežega peteršilja,
– olivno olje,
– poper.

Priprava:

Riž speremo pod hladno vodo in kuhamo med 35 in 40 min. Razmerje vode in riža je 3:1, torej približno 3x toliko vode kot riža.

Medtem, ko se riž kuha, pripravimo ostalo. Kozice popečemo na olivnem olju, tako ,da dobijo rahlo skorjico. Nato jih odstavimo in pokrijemo.

V manjši posodici zmešamo limonin sok, kapre in nasekljan peteršilj. Dodamo še 2-3 žlici olivnega olja in poper po želji.

Ko je riž skuhan, ga odcedimo, speremo in stresemo v ponev v kateri smo pekli kozice. Dodamo kozice in mešanico limoninega soka ter ostalih sestavin in malo pomešamo. Pokapamo še z malo olivnega olja, da je vse skupaj bolj sočno.

Postrežemo.

Pa dober tek!

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»