Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Nasveti / Edina razvada, ki pomaga hujšati?
 

Edina razvada, ki pomaga hujšati?

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 18/08/2014
Edina razvada, ki pomaga hujšati?

Vedno, ko govorimo o hujšanju, omenjamo navade, ki niso ravno najbolj priljubljene pri vseh posameznikih: več manjših obrokov, redni treningi, zmerna prehrana, …

Kaj pa če vam obljubim, da vam lahko ena izmed vaših najljubših razvad pomaga na poti do cilja?

Prav ste slišali! Ostanite z menoj do konca spodnjega video posnetka in že jutri boste temu triku namenili precej več pozornosti.

Si predstavljate, da bi vas nekdo vprašal po vaših najljubših razvadah in bi vam zagotovil, da ena od teh lahko pospeši vašo preobrazbo? Mi ne verjamete, da je to mogoče? No, kmalu boste spremenili svoje mnenje.

Občutki, ko se zjutraj zbudite iz mirnega spanca na kvalitetni posteljnini so naravnost fantastični. O tem ni nobenega dvoma. Telo je polno energije in pripravljeni ste, da se spopadete z novimi izzivi. Poleg tega pa kvaliteten spanec zagotavlja hitrejšo preobrazbo. Si mislite, da se sliši preveč lepo da bi bilo resnično?

Dejstvo je, da posamezniki, ki spijo premalo, pogosto začutijo pomanjkanje energije. In kaj se zgodi takrat? Želja po dodatni energiji je tako huda, da preprosto ne vidijo drugega izhoda kot da si privoščijo hiter in kaloričen obrok. To so lahko čokolade, sladice, nezdravi prigrizki, fast food, …

Posledično se v našem organizmu začnejo kopičiti maščobne obloge, ki negativno vplivajo na vaše počutje in vašo samozavest. Poleg večjega deleža maščobnih oblog se upočasni vaša presnova, ki je še kako pomembna za uspešno preobrazbo.
Poleg pomanjkanja energije in počasne presnove se v ozadju skriva še tretja past. Hormon grelin ali »lačni hormon« kot ga imenujejo nekateri je tisti, ki organizmu sporoča, kdaj smo lačni. In prav pri posameznikih, ki si ne privoščijo kvalitetnega spanca, je nivo lačnega hormona precej višji. Saj poznate tisti občutek, ko vas v poznih urah popade huda lahkota.

Zato vam predlagam, da pripravite svoj urnik, opravite vse obveznosti, ki vas čakajo, noč pa namenite mirnemu in kvalitetnemu spancu. Priporočljivo je, da spite od sedem do osem ur dnevno. S to preprosto navado se boste izognili nezdravim obrokom, počasnemu metabolizmu, pomanjkanju energije in tako pospešili vašo preobrazbo.

Rad bi izvedel, kaj moti vaš spanec oziroma kako dolge spite. Najlažje bo, če mi odgovor zapišete kar spodaj v komentar. Izgovor, da je urnik prenatrpan, tukaj ne pride v poštev. Dan ima 24 ur, od tega jih 8 namenite spanju, 1 uro treningu in še vedno vam ostane celih 15 ur za ostale obveznosti, pa naj bo to služba, študij, družina ali prijatelji.

Pa da ne pozabim, takoj skoči na mojo spletno stran, oddaj svoje ime in e-naslov in bodi na tekočem z vsem, kar je potrebno vedeti za zdravo in uspešno preobrazbo.

Ne odrecite se rezultatom, ki so pred vami skupaj nam bo uspelo ;)


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji