Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Nasveti / Glavni razlog, ki znova in znova preprečuje tvoj uspeh do popolne postave
 

Glavni razlog, ki znova in znova preprečuje tvoj uspeh do popolne postave

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 15/09/2014
Glavni razlog, ki znova in znova preprečuje tvoj uspeh do popolne postave

Kaj mislite, kateri je glavni razlog, da veliki večini posameznikov, ki željo izgubiti kilograme, preprosto ne uspe?

In ne samo, da jim spodleti enkrat…

Nekateri napako ponvijo znova in znova, kar jih dobesedno uničuje.

Da ne boste tudi vi žrtev te napake, poglejte tole kratko objavo:

Če bi prebrali odgovore na začetno vprašanje, sem prepričan, da bi se ponavljala predvsem dva odgovora; in sicer napačna izbira živil in premalo telesne aktivnosti.

Je že res, da sta to dva ključna dejavnika, vendar se razlog za večino neuspehov skriva popolnoma drugje.

Gre za preprosto odločitev, ki jo bo marsikdo naredil v prihajajočih dneh oziroma tednih.

Poletje se počasi poslavlja in prihaja obdobje, ko nekateri nekoliko pozabijo na svoje telo in počutje. Čeprav si res želijo izgubiti odvečne kilograme, naredijo klasično napako. Odločijo se, da trenutno še ni pravi čas za začetek preobrazbe in da bodo z njo začeli nekoliko kasneje.

Prosim vas, ne naredite te napake in ne odlašajte. Dejstvo je, da meseci hitro minevajo in zgodi se, da je leto kmalu naokoli, odvečni kilogrami pa ostajajo na svojem mestu. Ko želite na hitro shujšati in vam to ne uspe, se slabo počutite, kar opazijo vsi okoli vas. Vse kar potrebujete za uspešno preobrazbo sta odločnost in volja. Zato vam predlagam, da se izognemo septembrski napaki in se preobrazbe lotimo točno tako kot je treba.

Zato danes, torej danes in ne jutri ali pojutrišnjem, točno določite koliko kilogramov želite izgubiti in do kdaj želite doseči cilj. Če pa ste s preobrazbo začeli že prej, pa postavite nove, še višje mejnike. Naj vas to obdobje v letu ne odmakne od ciljev, ki bodo močno spremenili vaša življenja.

Poleg jasnih ciljev, za naslednji mesec določite dneve v tednih, vsaj tri, ko boste telesno aktivni in napišite seznam, na katerem bodo tri nezdrava živila, ki se jim boste v prihajajočem mesecu popolnoma odrekli. Majhni koraki so tisti, ki vas bodo pripeljali do visokih ciljev.

Če še vedno gledate video, je to jasen znak, da si želite narediti naslednji korak. Glede na to, da je oblikovanje postave eno od redkih področij v življenju, pri katerem je praktično vse odvisno od vas, je škoda, da bi iskali izgovore za tolažbo. Dejstvo je, da če želite shujšati, vam bo to uspelo in pika. Spremembe pa ne boste opazili samo vi, vendar vsi v vaši bližini.

Za konec pa še super lahka naloga. Pomislite, kolikokrat ste v življenju že želeli narediti spremembo, pa naj bo to na področju financ, zdravja, telesne preobrazbe ali kariere. Če boste vse to zapisali na list papirja, boste presenečeni, kolikokrat ste si premislili in niste naredili naslednjega koraka.

Konec je z izgovori, na vrsti ste vi!

Preden pa zaključim, vas na hitro opomnim še na našo rubriko »Zdravi recepti«, kjer boste zagotovo našli kakšno jed, ki vam bo ustrezala. In ne pozabite deliti ter všečkati objave. Se vidimo.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji