Načinov priprave puranjega ali piščančjega mesa je lahko ogromno in res ni potrebe, da vedno jemo enake dolgočasne zrezke. Današnji recept bo zagotovo postal eden mojih najljubših.


Čas priprave: 10 min    Čas kuhanja: 20 min     Skupaj: 30 min

Sestavine:

– 2 zrezka puranjih prsi,
– čebula,
– olivno olje,
– 1 rdeča paprika,
– 2 paradižnika,
– 1 zrel avokado,
– 1 bučka,
– mleti čili ( 1-2 žlički),
– poper,
– 1/2 žličke kumine,
– lahki sir,
– sol,
– polnozrnati, rdeči ali črni riž.

Priprava:

Na segretem olivnem olju popražimo čebulo , kumino in dodamo na koščke narezana puranja prsa. Popečemo z vseh streni, da malce porjavijo. Nato meso odstranimo na krožnik in ga pokrijemo. V ponev, v kateri smo popekli meso, stresemo papriko, paradižnik in bučko ( vse smo pred tem narezali na drobne koščke). Mešamo in popečemo kakšne 3 minute. V ponev dodamo še meso in vse skupaj dobro začinimo s soljo, poprom in čilijem.

Mešanico stresemo v posodo za peko in jo enakomerno porazdelimo. Na vrh dodamo še na kocke narezan avokado ter preko vsega še naribamo sir. Postavimo v segreto pečino, na 180 stopinj, za cca. 5-10 min, oz. toliko, da se sir stopi.

Postrežemo s prilogo po izbiri. Jaz sem jed pripravil z rdečim rižem ( le ta se kuha okoli 45 min, pred tem pa ga je potrebno tudi izprati ali pa namakati).

Pa dober tek ;)

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna prehrana. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»