Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Prehrana / H2O za vitko telo!
 

H2O za vitko telo!

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 17/06/2014
H2O za vitko telo!

Če se sprašujte, ali je voda res čudežni dodatek, ki topi maščobne obloge ali gre samo za nujno zlo, potem ostanite z mano nekaj naslednjih minut. Obljubljam vam, da boste nad razkrito resnico navdušeni … če pa to ne bo dovolj, bodo za veselje poskrbeli super nasveti.

O tem, da je voda čudežni dodatek s katerim bomo zmagali v boju z odvečnimi kilogrami, lahko preberemo v številnih revijah. Nekateri celo zaupajo vodnim dietam, ki naj bi poskrbele za fantastične rezultate v samo nekaj tednih.

Vse skupaj se sliši preveč lepo, da bi bilo resnično. Voda ni tista, ki čudežno topi maščobne celice. Prav tako so diete, ki so zasnovane na osnovi vode, povsem zgrešene. Pogosto se namreč pojavi jo-jo efekt in odvečni kilogrami se kmalu vrnejo na svoja mesta. Je pa res, da tekočina oziroma voda pripomore k hitrejši preobrazbi.

Raziskave so pokazale, da številni posamezniki, ki se borijo z odvečnimi kilogrami, čez dan zaužijejo premalo tekočine. Na račun delne dehidracije pa pogosto zaužijejo več hrane kot bi jo sicer.

Poleg že omenjenega problema, se pri ljudeh, ki zaužijejo premalo tekočine, nekoliko upočasni presnova zato telo težje izloča toksine, ki se nakopičijo v organizmu kar se pogosto  občuti kot pomanjkanje energije ali glavobol.

OK … Jasno je, da bo potrebno dnevno zaužiti dovolj tekočine, da se izognemo naštetim nevšečnostim. Priporočljiva dnevna količina za normalno aktivnega posameznika je vaj 3 litre tekočine.

Da bi telesu resnično priskrbeli dovolj tekočine, upoštevajte naslednje 4 trike:

  1. vsak dan začnite in zaključite s kozarcem vode in tako poskrbite, da telo v nobenem obdobju ni brez tekočine;
  2. Čez dan večkrat zaužijte manjše količine vode, da se izognete občutku žeje. To je namreč že jasen znak, da je organizem delno dehidriran;
  3. pred vsakim obrok popijte kozarec vode in tako prelisičite občutek lakote. Na preprost način boste zmanjšali željo po večjih količinah hrane;
  4. vedno imejte ob sebi plastenko oziroma »flaško« z vodo, in ne dovolite, da se vaš metabolizem upočasni. Tako boste na hiter način dnevno porabili več kalorij kot bi jih sicer.

Verjetno se strinjate, da gre za preproste nasvete, ki bodo poskrbeli, da boste porabili več kalorij, zaužili manjše količine hrane, se počutili bolje in svoje telo očistili toksinov. Skratka odlične novice.

Se spomnite izziva, ki sem vam ga predstavil pred nekaj tedni? Zanima me, kako uspešni ste oz. kako se vam izziv dopade? V kratkem vam bom pripravil novega, še bolj zabavnega. Preden se odpravim na zaslužen kozarec vode vam želim, da spremenite svoje navade in zaživite bolj polno in zdravo življenje. Aja, pa ne pozabite na tedenske objavljame in  zanimive nasvete ter okusne recepte za vsak trebušček.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji