Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Prehrana / Izognite se odvečnim kilogramom v poletnih dneh
 

Izognite se odvečnim kilogramom v poletnih dneh

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 30/06/2014
Izognite se odvečnim kilogramom v poletnih dneh

Vas slučajno skrbi, da boste zaradi počitnic, piknikov in poletnih zabav pridobili kakšen odvečen kilogram??? Če na portalu Popolna Postava ostanete samo nekaj naslednjih minut je vsaka skrb popolnoma odveč ;)

Pred nami je verjetno najbolj pester del leta in vemo, da preprosto ne gre brez zabav, nepogrešljivih piknikov in zasluženega počitka. Se pa lahko zgodi, da sproščeno poletje poskrbi za spremembo na tehtnici.

Za primer lahko vzamem družinskega prijatelja Andraža, ki že nekaj let zapovrstjo dela isto napako. Med letom brez večjih težav vzdržuje optimalno telesno maso in skrbi za zdrav življenjski slog, ko pa pride obdobje, sicer nekoliko daljših poletnih počitnic, pa na hitro pridobi nekaj odvečnih kilogramov.

Ko se vrne z dopusta porabi ogromno energije in dragocenega časa, da zopet doseže optimalno telesno maso in želeno postavo.

Verjetno si že mislite, da je poletje pač obdobje, ko preprosto ne gre drugače. No in prav to je glavni razlog za današnjo objavo. Z vami se namreč popolnoma strinjam, hkrati pa vem, da lahko z nekaj preprostimi triki preživite najbolj zabavno, uživaško, sproščeno in hkrati fit poletje doslej.

#1 DOLOČITE AKTIVNOST, KI BO ZAZNAMOVALA LETOŠNJE POLETJE

Poletje je obdobje, ko resnično lahko izbirate med številnimi telesnimi aktivnostmi. Zato ni potrebno skrbeti, če ne najdete motivacije za trening v fitnes centru ali dvorani. Preprosto raziščite med možnostmi, izberite svojo najljubšo aktivnost in se predajte užitkom. Samo ne dopustite, da vas visoke temperature preveč uspavajo.

#2 KUHINJO ZAMENJAJTE ZA VRTNI ŽAR

Kaj je lahko lepšega kot pa priprava hitrega, zdravega in okusnega obroka, zraven pa še prijetno druženje s prijatelji? Pojedina z žara je odlična izbira. Vse kar potrebujete je olivno olje, začinjeno pusto meso in obilica zelenjave, pa se druženje lahko začne. Na preprost način lahko zamenjate marsikateri nezdrav obrok s poletno poslastico.

#3 IZKORISTITE POČITNICE

Prepogosto se zgodi, da večino dopusta preživimo na plaži, kar je recept za upočasnjen metabolizem. Več urno poležavanje na soncu telo izmuči hkrati pa se ga,, resnici na ljubo zelo hitro naveličamo. Zato predlagam, da letošnji poletni oddih preživite bolj aktivno. Jasno je, da si boste vzeli čas za počitek, hkrati pa lahko vzamete kolo ali si obujete pohodne čevlje in sami raziščete okolico ter najdete svoj skriti kotiček za pravi oddih. Verjemite, da bodo počitnice tako precej bolj zanimive.

# 4 VODA, VODA, VODA

Že v eni izmed prejšnjih objav smo izvedeli, da je tekočina za naše telo in uspešno preobrazbo zelo pomemben dejavnik. Nikakor pa ne smete pozabiti na vodo tudi v času zabav, ko popijete kakšen kozarec alkohola. Alkohol namreč pospeši proces dehidracije, zato je pomembno, da takrat zaužijete tudi nekaj navadne oziroma mineralne vode.

Preproste trike lahko začnete uporabljati že danes oziroma najkasneje jutri. Da poskrbimo za čim več idej, mi v komentar zapišete, katera je telesna aktivnost, ki bo zaznamovala vaše letošnje poletje. Pa ne pozabite oddati svojega e-naslova, saj za vas že pripravljamo nove trike za vitko telo

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji