Ker se sem in tja, paše malo posladkati, vam tokrat razkrivam super brez glutenski recept za jabolčno pito! Člani Formule popolne postave pa si brez problema lahko omenjeno sladico privoščite kot “obrok po izbiri” ;)

PP-recept-jabolcna-pita


Čas priprave: 45 min    Čas kuhanja: 30 min     Skupaj: 1ura 15 min

Sestavine:
Testo
1 skod riževe moke
1/2 skod čičerikine moke
1/3 skod mandljeve moke
1/4 skod tapiokine moke
2 čž sladkorja (stevia ali kokosov sladkor)
4 jž kokosovega masla
1/4 skod vode
Nadev
1 kg jabolk
1 čž ingverja
1 čž cimeta
1 čž mletih klinčkov
1 čž vanilije
sok pol limone

Priprava:
Sestavine za testo zmešamo skupaj in zamesimo v testo. Zavijemo ga v folijo in ga damo za cca 30 min v hladilnik. Pekač namažemo z maslom in testo s prsti enakomerno razporedimo po pekaču.
Za nadev jabolka narežemo na rezine ter jim dodamo sok limone in vse ostale začimbe. Nato na testo položimo jabolka in pečemo na 180 cca 30 min.

Ko je pita pečena, jo vzamemo iz pečice, ohladimo in postrežemo. Pomembno je, da s količino zaužite pite ne pretiravamo, saj si ne želimo preseči dnevnega kaloričnega vnosa.

Pa dober tek ti želim ;)

 

PRIPOROČAMO

Popolna Prehrana

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»