Od kvalitetnega zajtrka je lahko odvisen potek celega dne. Je obrok, ki poskrbi za obilico energije in prebudi vaš metabolizem.
Da so jajca prvovrsten vir beljakovin, že veste. Prav tako smo v eni od naših objav ovrgli mit glede slabega holesterola v jajcih. In prav to sta glavna razloga za izbiro današnjega recepta.

PP-recept-jajcna-omleta-s-tuno


Čas priprave: 5 min    Čas kuhanja: 5 min     Skupaj: 10 min

Sestavine:
– kokosovo maslo ali olivno olje
– jajca
– tuno v lastnem soku
– peteršilj
– baziliko
– origano
– sol in poper

Priprava:
V posodo najprej ubijete jajca. Sam osebno si privoščim dve celi jajci in še dva dodana beljaka. Razlog zakaj izvajam omenjeno prakso je precej preprost. Rumenjak je namreč poln kvalitetnih maščob, ki pozitivno vplivajo na naš organizem dokler jih uživamo v zmernih količinah. Predlagam, da število jajc oziroma razmerje med beljaki in rumenjaki prilagodite svojim potrebam.

Jajcem nato dodamo tuno, ki jo dobro odcedimo in vse skupaj res dobro premešamo. Vsebino zlijemo v dobro segreto ponev v katero smo kapnili nekaj olivnega olja ali položili košček kokosovega masla. Ko je omleta primerno pečena jo posolimo, popopramo in dodamo nekaj peteršilja, bazilike in origana. To so dodatki ki bodo poskrbeli za fantastičen okus .

Poleg jajčne omlete s tuno si privoščimo še tanko rezino polnozrnatega kruha in dan se lahko prične.

Pa dober tek!

 

PRIPOROČAMO

Popolna Prehrana

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»