Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Prehrana / Kaj za zajtrk za hitrejšo porabo odvečnih maščob
 

Kaj za zajtrk za hitrejšo porabo odvečnih maščob

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 26/09/2016
Kaj za zajtrk za hitrejšo porabo odvečnih maščob

Povejte mi samo en dober razlog zakaj bi kdorkoli želel ustaviti proces porabe odvečnih maščob, ko je ta v polnem zagonu.

Organizem dobesedno uničuje maščobne zaloge, vi pa zaradi ene same napačne poteze konkretno upočasnite ta proces.

TEORIJA, KI NE ZDRŽI V PRAKSI, JE NAVADNA LAŽ!

Točno to napako naredi večina posameznikov, ko zjutraj potegne napačno potezo. Na kaj morate paziti in kateri so trije najboljši načini, ko želite oblikovati čvrsto, zdravo postavo, izveste v nadaljevanju, na portalu POPOLNA POSTAVA.

Ne glede na vse, zajtrk je izredno pomemben kadar želimo oblikovati lepo postavo. Teorije, da tudi brez zajtrka lahko dosežemo super rezultate sicer držijo, ampak ne pozabite, da gre zgolj za teorije, ki so v praksi bistveno težje izvedljive in ne prinašajo obljubljenih rezultatov.  

Se mi pa zdi, da so rezultati tisti, ki vas zanimajo.

PRAVE NAVADE SO RECEPT ZA USPEH

zajtrk1Bistvo zajtrka je v tem, da konkretno pripomore pri oblikovanju zdravih navad, ki predstavljajo temelj uspešne preobrazbe.

Raziskave so pokazale, da si je 90 odstotkov posameznikov, ki so uspešno izgubili odvečno maščobo, zajtrk privoščilo vsaj 5 x tedensko. Pri preobrazbi so bili bistveno bolj uspešni od tistih, ki so zajtrk izpustili.

Glede na ta podatek se mi zdi, da sploh ni dvoma o tem ali zajtrk umestiti na svoj jedilnik ali ne. Vprašanje pa je kaj si privoščiti, ko zjutraj vstanete, saj je od vaše odločitve v veliki meri odvisno kako hitro boste pokurili odvečne maščobe.

Res je!!!

V primeru napačne odločitve boste za rezultat morali vložiti bistveno več energije, kot pa, če upoštevate današnji nasvet.

Ne bo dovolj samo to, da si privoščite zdrava, kvalitetna živila. Ključen je popolnoma drug faktor o katerem večina sploh ne govori.

Dovolite, da razložim.

S POČITKOM DO IDEALNIH POGOJEV ZA KURJENJE ODVEČNIH MAŠČOB

pocitekMedtem, ko počivate, oziroma spite se v vašem telesu porabijo glikogenske zaloge kar pomeni, da organizem  preide v fazo, v kateri  kot primarni vir energije koristi odvečne maščobe. To pomeni, da zjutraj, ko se zbudimo maščobe porabljamo res učinkovito.

Sem prepričan, da sem s to izjavo v celoti pridobil vašo pozornost in priznam, da sem bil tudi sam presenečen, ko sem prvič slišal za to dejstvo.

Vprašanje, ki se na tej točki pojavi pa je, kako ta proces, se pravi maksimalno porabo odvečnih maščob, podaljšati kolikor se le da.

Rešitev se skriva v pravi izbiri zajtrka.

Resnica je sledeča…

DLJE KO TRAJA, BOLJ BOMO USPEŠNI!

zmerna-prehranaV kolikor zjutraj, ko si privoščite obrok, ne podrete omenjenega ravnovesja, oziroma stanja, boste maščobe bolj učinkovito porabljali tudi več ur po zajtrku.

Da nam bo to uspelo moramo biti pozorni, da inzulin, hormon, ki je odgovoren za uravnavanje sladkorja v krvi ostane »na varnem«. V nasprotnem primeru se proces porabe odvečnih maščob bistveno upočasni, oziroma ustavi. Poleg tega pa pade nivo energije in pogosto se pojavijo tudi napadi lakote.

Da se bodo odvečne maščobe porabljale kar se da hitro in bo inzulin ostal na svojem mestu, bomo pri zajtrku popazili na dve stvari.

Pri prvem obroku dneva ne bomo zaužili enostavnih ogljikovih hidratov (koruzni kosmiči, rogljički, razni jogurti z dodanim sladkorjem itd.), oziroma bomo poskrbeli, da so količine kompleksnih, zdravih ogljikovih hidratov (ovseni kosmiči, polnozrnati kruh, jagodičevje, itd.) v optimalnih količinah.

Namreč prav količina sladkorja v hrani, je kriva za hiter dvig inzulina in posledično prekinitev porabe odvečnih maščob.

B+M+V=FORMULA ZA USPEH

Glavnino zajtrka naj vedno predstavljajo kvalitetne beljakovine (jajca, pusta skuta, pravi grški jogurt, itd.) in zdrave maščobe v kombinaciji z vlakninami.

Gre za makrohranila, ki bodo poskrbela za konstanten vir energije, dobro počutje in bodo omogočila, da se maščobe porabljajo tudi  več ur po tistem, ko se zbudite.

Moji trije najljubši zajtrki so definitivno :

Če vas zanima kako jih pripravim, pa obvezno kliknite na povezavo in prepričan sem, da se eden od njih že jutri pojavi na vašem krožniku.

Kot ste verjetno opazili ni vedno dovolj samo to, da se odločite za zdrava živila. To vam lahko povedo tisti, ki jedo pretežno zdravo hrano, pa ne dosežejo želenega napredka.

pp-popolna-kuhinjaDa se temu izognemo, sem v knjigi POPOLNA KUHINJA, poleg odličnih receptov, pripravil tudi več nasvetov s pomočjo katerih lahko brez težav oblikujete svoj jedilnik in pravilno razporedite obroke.

Da pa ne boste samo vi tisti, ki boste poznali jutranjo skrivnost, ki omogoča bistveno boljšo porabo odvečnih maščob, pa obvezno delite objavo z ostalimi in prepričan sem, da boste pomagali marsikomu.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
Skrbno izbrana mešanica kosmičev, super živil, oreščkov, semen in začimb je pred vami.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji