Domov / Vadba / Kako premagati novoletne zaobljube? (Zlato pravilo 8%)
 

Kako premagati novoletne zaobljube? (Zlato pravilo 8%)

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 04/01/2016
Kako premagati novoletne zaobljube? (Zlato pravilo 8%)

Vem, da ste izrekli vsaj eno novoletno zaobljubo. Ste še prepričani, da jo boste izpolnili? Obstajajo različne raziskave in rezultati, ki niso najbolj optimistični, vsem pa je skupna ena sam številka: osem. To je namreč odstotek posameznikov, ki jim dejansko uspe izpolnitI novoletne zaobljube. Vem, da je delež res nizek, kar pa še ne pomeni, da med njimi ni prostora zate. Sem Miha Geršič in v današnji objavi ti razkrijem kako si izboriti prostor med tistimi, ki dejansko dosežejo kar si resnično želijo in oblikujejo popolno postavo!

 

Verjamem, da so, ne glede na cilj, začetki težki in ko pomislite na podatek, da je, z novimi željami uspešnih samo osem od stotih posameznikov, lahko hitro zmanjka motivacije in življenje postane precej monotono.

Okej! Gremooooooo…

Dovolj jokcanja in slabe volje. Ne zanima nas kolikšen je odstotek uspešnih in kako težko je včasih, ko želimo doseči super rezultat. Zanima nas samo kaj točno moramo narediti, da cilj dosežemo in to je to. Naj se s številkami in solzami ukvarjajo ostali. Mi bomo ta čas posvetili svojemu telesu, zdravju in super počutju.

VZNEMIRJENJE vznemirjenje

Ko govorimo o novoletnih zaobljubah vsi poudarjajo kako pomemben je jasno definiran cilj: optimalna telesna masa, slika sanjske postave na vratih hladilnika, želeni obsegi, itd. Načeloma se s to izjavo strinjam, vendar večina pri ciljih pozabi na najbolj pomemben element.

Če vas že sama misel na cilje vsaj malo ne prebudi, oziroma vznemiri, potem ste izbrali napačnega. Izziv, ki nima konkretnega vpliva na vaše življenje je brezpredmeten. Preprosto zato, ker to ne bo tisto o čemer boste razmišljali vsak dan. In, ker o tem ne boste razmišljali vsak dan, se lahko zelo hitro zgodi, da pozabite na marsikatero obveznost, ki je povezana s ciljem.

Konstantno ponavljanje pravih navad je ključ do uspeha. Dejstvo je, da velike spremembe ne pridejo kar čez noč in brez truda. Zato izberite cilj, ki ga boste začutili in postavo za katero se splača potruditi.

EKIPAekipa

Drugo kar večina smatra za samoumevno so ljudje, ki vas obkrožajo. Včasih moramo presoditi s kom o določeni stvari govorimo. Telesna preobrazba kot vaša novoletna zaobljuba, ni nobena izjema. Če se boste o novem cilju pogovarjali z zagrizenim športnikom ali pa recimo z nekom, ki se prav tako trudi doseči bolj zdravo in fit postavo, bo bistveno drugače, kot pa, če o isti stvari govorite z nekom, ki sovraži treninge in je sofa njegov najboljši prijatelj.

Obkrožite se s tistimi, ki vas motivirajo, vam nudijo oporo in pozitivo ter verjamejo v vas in vaše cilje.
Sej veste kako pravijo: »Če hočeš hitro pojdi sam, če hočeš daleč, pojdi z ekipo«.

S tistimi, ki so se vdali v usodo in povsod vidijo samo negativne spremembe, pa rajši kakšno besedo več spregovorite o vremenu in politiki, pa bo zadeva rešena.

STRATEGIJAstrategija

Vsak cilj je precej lažje doseči, če poznate način kako do vrha. To ne pomeni, da morate poznati vsak korak, ki ga boste naredili od začetka do konca. Gre samo za neko strategijo, ki ji boste sledili in jo tekom preobrazbe prilagajali, če bo seveda potrebno.

Zase lahko rečem, da sem pri strategiji velikokrat »kiksnil«. Preobrazbo sem začel brez načrta in bil zato znova in znova razočaran. Nisem vedel kako točno bom treniral in kdaj, nisem vedel katera prehransko dopolnila so optimalna za moj napredek, prehrana se mi je zdela nepomembna itn.

Ko pa sem vse elemente združil in oblikoval strategijo…no to pa je bil trenutek, ko so se začele dogajati konkretne spremembe. Napredek je bil končno očiten, motivacija ni bila problem in v primeru, da se je preobrazba nekoliko ustavila, sem lahko zelo hitro prilagodil zadevo in šel naprej.

Vem, da si želiš spremembe in vem, da si jo zaslužiš. Vem pa tudi, da je pred tabo vse kar potrebuješ za uresničitev sanj.

Za vznemirjenje bo poskrbela sanjska postava v tvojih mislih. Za vso pozitivno energijo, vsakodnevno podporo in nasvete poskrbimo jaz in mojo ekipa, strategijo pa najdeš v moji Popolni vadbi 2 kjer te korak za korakom popeljem od začetka do konca preobrazbe. Rezultat je pred tabo in je zagotovljen. Verjemi, ko si z nami ti ne pustimo odnehati.

Da pa slučajno ne zamudiš nobenega brezplačnega nasveta ali super treninga, pa si naredi uslugo in se čim prej prijavi na mojo mailing listo ter se mi pridruži na facebooku in instagramu.

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji