Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Prehrana / Kako se znebiti celulita za vedno?
 

Kako se znebiti celulita za vedno?

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 03/11/2014
Kako se znebiti celulita za vedno?

Verjetno se sprašujete, kaj imata skupnega tale pomaranča v moji roki in današnja objava na portalu Popolna postava. Če sem povsem iskren, ne prav veliko. Razen morda tega, da pomarančna lupina spominja na ženskega sovražnika številka ena. Tako je dekleta, danes bomo govorili o celulitu. Kaj sploh je, kako se ga znebiti, čemu se moramo izogibati itd? Prepričan sem, da boste z mano ostale do konca objave in se tako preobrazbe lotile na pravi način.

Predno razkrijemo uganko, bi se rad opravičil vsem predstavnikom moškega spola, ker je današnja objava namenjena predvsem ženskam. Obljubim, da se v kratkem oddolžim z objavo namenjeno samo vam.

Vem, da vas večina že nestrpno pričakuje rešitev, saj se s celulitom spopadajo tako mlajše kot starejše, takšne bolj vitke kot tudi nekoliko močnejše ženske. Predno pa vam razkrijem kako se ga znebiti, poglejmo kaj celulit pravzaprav je. Dejansko gre za maščobne celice, ki se nahajajo v podkožju in zaradi značilne razporeditve vlaken pri dekletih povzročijo jamičast videz kože, ki se mu poizkuša izogniti vsaka ženska. In kako vam to lahko uspe?

Predno vam zaupam kaj in kako, vas moram opozorit, da razne kreme, masaže, limfne drenaže itd. ne bodo poskrbele za želen dolgoročni rezultat. Če bi bilo temu tako, verjetno ne bi bilo dekleta, ki bi se borilo s celulitom. Kaj pa je lažjega, kot nanesti neko kremo na problematično mesto in problem je rešen … na žalost težave tako ne boste rešili.

Kot sem omenil že v prvem delu objave, je celulit povezan z maščobnimi celicami v podkožju. In če pomislimo je logično, da je pojav celulita povezan z vašim življenjskim slogom. Če redno ustvarjate kalorični presežek je jasno, da bo telo začelo odvečno energijo shranjevati v maščobne celice in tako ustvarjati zaloge. Zaradi same razporeditve maščobnega in vezivnega tkiva pa se bo pojavil celulit.

Sedaj ko veste kaj celulit je, zakaj se pojavi in kje se nahaja, bomo brez težav našli tudi odgovore na vprašanje kako se ga znebiti:

  • pri preobrazbi se osredotočite na porabo odvečnih maščobnih oblog in ne samo na nižjo telesno maso … nižja telesna masa ≠ manj celulita;
  • način prehranjevanja oblikujte tako, da boste zaužile več manjših obrokov dnevno;
  • osredotočite se predvsem na zdrave maščobe, beljakovine in kompleksne ogljikove hidrate;
  • ne ustvarjajte kaloričnega presežka;
  • nikakor ne smete pozabiti na telesno aktivnost, saj gre za nujno zlo in je to edini pravi način, da se porabi maščoba kot vir energije.

Kreme in razni preparati so preteklost, če želite rezultate na dolgi rok je danes skrajni čas za spremembe! Želim, da mi postavite čim več vprašanj v zvezi s celulitom, da zadevi pridemo do dna! Ne pozabite se včlaniti na našo mejling listo in deliti povezave z ostalimi prijateljicami. Pa de ne pozabim, en teden je že od  kar smo začeli z izzivom, kako vam kaže?


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji