Nadležna maščoba na predelu trebuha…

…brez vsakega dvoma tista, ki jezi največ posameznikov.

Glede na vprašanja v moje spletnem nabiralniku, bi rekel, da gre za tisti del telesa, ki v slabo voljo in obup spravlja več kot polovico populacije.

In prepričan sem, da lahko v manj kot 15 sekundah našteješ vsaj 5 oseb, ki jih poznaš in bi ubijale za rešitev, s katero bi oblikovale raven trebuh.

Tista zoprna kepica maščobe na predelu trebuha, ki vpliva na tvojo samozavest, izbor oblačil, počutje, gibljivost in še marsikaj, lahko postane preteklost.

IZ POPOLNEGA OBUPA DO NAJBOLJ SEKSI POSTAVE TVOJEGA ŽIVLJENJA

Skratka, če imaš tudi ti željo po lepšem, bolj čvrstem, fit trebuščku, potem si na pravem mestu.

V današnji objavi ti namreč razkrijem, kako s preprostimi, a izredno učinkovitimi nasveti, pospešiš preobrazbo in porabo odvečnih maščob ter se končno rešiš »odvečne prtljage«.

KO SLIŠIŠ TO IZJAVO, VEŠ DA NEKAJ HUDO »ŠKRIPA«

Raven, lepo oblikovan trebuh je želja vsakega posameznika.

O tem ni nobenega dvoma.

In čeprav se velikokrat pojavi kdo, ki s samozavestnim tonom trdi, da to sploh ni pomembno, oziroma, da mu je vseeno, kako čvrst je njegov trebuh, sem prepričan, da laže sam sebi.

Ne razumem, kako ti je lahko vseeno, če pa vsi vemo, da se tako počutje, kot tvoje zdravstveno stanje popolnoma spremenita, če se znebiš »putra« na predelu trebuha.

Se strinjaš?
Če slučajno ne in si eden tistih, ki preprosto noče priznati, da je čas za spremembe, potem na žalost današnja objava ni prava zate.

V nasprotnem primeru pa vem, da bodo naslednje informacije konkretno vplivale na tvojo samozavest, obliko postave in življenje na sploh.

IZ TEORIJE V PRAKSO, TO JE FORMULA ZA USPEH

Ker vedno poudarjam, da so enostavne spremembe tiste, ki so najbolj učinkovite, če želiš doseči super rezultate, tudi tokrat ostanem zvest tej filozofiji.

Zakaj bi komplicirali po nepotrebnem, če pa obstajajo super rešitve, ki jih lahko začneš uporabljati že danes.

Da ti dokažem, da je temu res tako, sem ti pripravil kar 4!

4 preproste trike, ki po hitrem postopku lahko iz teorije preidejo v prakso.

#1 TAKO UČINKOVITE, DA SE JIH BOJIJO TUDI MAŠČOBE

vlaknine-kako-se-znebiti-trebuha

Trik številka 1…
Kljub temu, da pogosto omenim, kako pomembne so vlaknine, posamezniki še vedno velikokrat pozabijo nanje.

Gre za snovi, ki pozitivno vplivajo na nivo sladkorja v krvi in na črevesno floro, ta pa predstavlja osnovo dobrega počutja in uspešne preobrazbe.

Lahko si jih predstavljaš kot policista v izredno frekventnem križišču, ki poskrbi, da promet teče brez zastojev, nepotrebnih konfliktov in nesreč.

V kolikor je organizacija prepuščena samo voznikom, pa veš, da hitro pride do težav.

Če se zgodi, da ne zaužiješ dovolj vlaknin, se lahko pojavi napihnjenost, zmanjša se absorpcija hranilnih snovi, prav tako pa se ekspresno začnejo kopičiti odvečne maščobe in toksini.

Če jih uživaš redno in v zmernih količinah, hitro opaziš, da je tvoja prebava bistveno boljša, poraba odvečnih maščob pa hitrejša.

Zato ne pozabi na svoj jedilnik umestiti zelenjave, oreščkov, polnozrnatih izdelkov in nekaj sadja. Že majhna sprememba, bo poskrbela za super rezultate.


#2 NORO UČINKOVITA VADBA »HIIT«

Naslednji nasvet, ki ga želim deliti s tabo, je za moj pojem najbolj pomemben. In sicer…

Da sta tek oziroma večurno kolesarjenje top rešitvi, če želiš uničiti maščobo na trebuhu, verjetno že veš. No, roko na srce, pa gre za popolnoma zgrešeno teorijo in da ne bo pomote, ni tvoja krivda, da živiš v zmoti.

Da je temu tako, so krivi številni mediji, ki med ljudi širijo čiste laži.

Že res, da je vadba zelo pomembna, če želiš oblikovati čvrst trebuh, ampak obstajajo precej bolj učinkovite oblike treningov, kot je večurno kolesarjenje, tek ali kaj podobnega.

Najboljša je definitivno visoko intenzivna intervalna vadba, s katero dosežeš, da tudi po končanem treningu, še ure in ure porabljaš večjo količino energije in s tem kuriš odvečno maščobo.

Tako je!
Tudi, ko si že doma, si pripravljaš večerjo, gledaš televizijo, bereš ali se družiš s prijatelji, tvoje telo lahko še vedno neusmiljeno udriha po odvečni maščobi.

Ampak samo v primeru, če se odločiš za pravo obliko treninga.

Vse to se namreč dogaja na račun učinka EPOC (Excessive Post-exercise Oxygen Consumption), ki je rezultat treninga, v fazi katerega se izmenjujeta visoka in nizka intenzivnost.

S tem dosežeš, da porabiš ogromno količino energije in v pozitivnem smislu šokiraš telo.

Ker se organizem želi čim prej vrniti na stanje pred treningom, za dosego tega potrebuje ogromne količne energije, ki jo najde točno tam, kjer si tega najbolj želiš.

In sicer v obliki ODVEČNIH MAŠČOB.

Vse kar potrebuješ, je pol ure časa, pravo razmerje intervalov in jasen cilj!

Da ti to uspe v najkrajšem časum, pa si lahko pomagaš tudi z mojo POPOLNO VADBO.

Gre za koncept vodenih treningov, ki jih lahko izvajaš kjerkoli in kadarkoli. Razmerje med intervali je oblikovano tako, da v najkrajšem možnem času porabiš čim več maščob in s pomočjo več kot 168 vaj, ki so razdeljene v tri nivoje, hkrati oblikuješ in učvrstiš postavo.

Vse kar potrebuješ, je dostop do spleta in nekaj malega prostora.


#3 NE SAMO, ZA BOLJ OKUSNO SOLATO, TUDI ZA BOLJ RAVEN TREBUH.

S tretjim nasvetom se spet vrneva k prehrani…

kis-kako-se-znebiti-trebuha

Sicer priznam, da gre za precej bizaren trik, ki pa je rezultat raziskav. In sicer… Posamezniki, ki so v obdobju osmih tednov, dnevno zaužili dve žlici kisa, naj bi hitreje porabljali odvečne maščobe kot vir energije.

Kot razloži dr. Pamela Peeke, se vzrok za pozitivne učinke skriva v ocetni kislini, ki naj bi sodelovala pri sintezi beljakovin, ki pospešijo porabo odvečnih maščob.

Ampak pozor!
Da slučajno ne bo pomote. To seveda ne pomeni, da bo za super rezultat dovolj že ena sama sprememba in boste lahko jedli vse, kar si zaželite in to v neomejenih količinah…

Daleč od tega!
Gre samo za navado, ki lahko dodatno pospeši preobrazbo, če upoštevaš pravila zmerne, raznolike prehrane in ne pozabiš na reden trening.


#4 SKODELICA NA DAN, ODŽENE MAŠČOBO STRAN

No in za konec še navada, ki jo brez težav lahko upoštevaš že v naslednjih pol ure.

zeleni-caj-kako-se-znebiti-trebuha

Zeleni čaj, o katerem sva že govorila v eni izmed mojih objav, je tisti, ki bo še dodatno pospešil preobrazbo.

Snovi v zelenem čaju namreč pospešijo tvoj metabolizem in s tem porabo odvečnih maščob.

Med vsemi je najbolj učinkovit antioksidant EGCG (epigalokatehin galat), ki velja za osrednjo sestavino zelenega čaja in se zaradi svoje efektivnosti pojavlja v številnih prehranskih dopolnilih, ki so namenjena oblikovanju postave.

Raziskave so namreč dokazale, da omenjeni antioksidant, pozitivno vpliva na hormonsko ravnovesje, kar pomeni, da se odvečna maščoba bistveno lažje porablja kot vir energije.

Kot zanimivost lahko izpostavimo še podatek, da so posamezniki, ki so redno uživali zeleni čaj, med samo vadbo, porabili do 17 % več odvečne maščobe, kot tisti, ki so se temu super živilu izogibali.

Vse to na račun ene same, preproste, navade.

Zeleni čaj pa pripomore tudi k uravnavanju krvnega sladkorja po samem obroku.

To pomeni, da pozitivno vpliva na aktivnost inzulina v tvojem organizmu in posledično preprečuje nabiranje oziroma nalaganje odvečnih maščobnih oblog v tvojem telesu.

Zaradi snovi, ki jih vsebuje, prav tako zavira apetit. Glavna prednost pa je, da je delovanje razmeroma blago, vendar zelo učinkovito.

Nekateri sicer posegajo po prehranski dopolnilih, ki vsebujejo izvlečke zelenega čaja, ampak predlagam, da se odločite za naravno različico.


Ne pozabi na Popolno Vadbo, ki jo lahko izvajaš kar doma v svoji dnevni sobi ;)

miha-kako-se-znebiti-trebuha

Zdi se mi, da gre za zares preproste navade, ki jih boš brez težav umestili na svoj urnik. Predlagam, da se tega lotiš postopoma in pozabiš na vse možne izgovore.

Prav tako pa ne pozabi, da ni dovolj samo to, da prebereš objavo, ampak so ključna dejanja.

Katera od zgoraj naštetih navad bo prva, ki pride v poštev, mi čim prej zaupaj, kar spodaj v komentar.

O, pa da ne pozabim – rubrika zdravih receptov na naši spletni strani se pridno polni, zato hitro poiščite idejo za jutrišnji zajtrk, kosilo ali večerjo.

PRIPOROČAMO

Popolna Vadba

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»