Sodite tudi vi v skupino tistih, ki si iz dneva v dan belijo glavo s tem, kako se znebiti neprijetnih maščobnih oblog na trebuhu? Verjemite, niste edini, ki si zastavljate to vprašanje. Da ne boste po nepotrebnem izgubljali časa in energije smo za vas pripravili odgovor. Poglej video spodaj…


Trebuh je tisti del telesa, kjer se odvečni kilogrami najbolj opazijo, nas ovirajo in so prav zaradi tega tudi najbolj moteči. Zato si posamezniki pogosto želijo izgubiti te lokalne maščobne blazinice.

Kaj je »lokalna izguba maščobe«?

Z besedno zvezo »lokalna izguba maščobe« ciljamo no proces, ko je nekdo sicer zadovoljen s svojo postavo, želi pa si le nekaj sprememb na določenem delu telesa. In kot smo že omenili, je trebuh tisti del telesa, ki je najpogosteje na seznamu želja za spremembe.

Dejstvo je, da se maščobne obloge, ne glede na naše želje, shranjujejo na različnih delih telesa. Večina maščobnega tkiva je shranjenega v podkožju. Na določenih delih je takšnih oblog več, na drugih spet manj. Količina odvečnega maščevja pa je odvisna od našega življenjskega sloga, torej načina prehranjevanja, stopnje gibanja in pogostosti stresa v našem vsakdanu.

Edina možnost, da se odvečnih oblog znebimo je, da telo maščobo začne koristiti kot vir energije.

Je lokalna izguba maščobe mogoča?

Verjetno vas že zanima kako nam to lahko uspe. Vendar počasi. Najprej raziščimo resnico o lokalni izgubi maščobe.

Lokalna izguba maščobe po naravni poti je praktično nemogoča. Preprosto ne morem prepričati organizma, da kot vir energije koristi samo maščobe na področju trebuha ali pa nog, zadnjice, …

Ne moremo torej vplivati, na katerem delu telesa se bodo obloge najhitreje pojavljale oziroma izgubljale.
Mogoče ste zaradi te informacije razočarani, vendar je to povsem odveč. Zakaj? Dejstvo je, da je način s katerim se znebimo maščobnih oblog kombinacija pravilne prehrane in telesne aktivnosti. In zakaj bi si sploh želeli izoblikovati samo določen del telesa, ko pa boste z novimi navadami pozitivno vplivali na celo telo?

Pravilna prehrana in redna telesna aktivnost sta tisti področji, ki bosta odigrali pomembno vlogo pri zmagi v boju z odvečnimi maščobnimi blazinicami. Za prve rezultate vam predlagam naslednja pravila, ki so precej preprosta, vendar sila pomembna. Gre za preproste navade, ki jih boste kaj hitro vključili v svoj vsakdan:

  • redna vadba s pomočjo katere boste porabljali maščobo kot vir energije,
  • izogibanje večji količini sadja in sadnim sokovom,
  • uživanje več manjših obrokov dnevno,
  • uživanje raznolike zelenjave,
  • ne uživanje kruha, testenin, sladic, alkoholnih pijač,
  • uživanje pustega mesa, rib, jajc, skute in ostale beljakovinsko bogate hrane,
  • zadosti kvalitetnega spanca,
  • vsakdanji kvalitetni zajtrk,
  • izogibanje stresa in pozitivno razmišljanje.

Kot vidite, gre za preproste nasvete, katere boste hitro osvojili. Smisel uspešne preobrazbe je pravilni pristop in razumevanje pravega koncepta dela. Nagle spremembe lahko negativno vplivajo na posameznika. Bodite potrpežljivi in se korak po koraku približajte svojemu cilju.

Poglej kako je naš član Aleš iz Radovljice izgubil neverjetnih 13 kilogramov v samo 2. mesecih in se znebil trdovratne maščobne obloge okoli trebuha za vedno… >>

Da pa ne boste sami na poti k popolni postavi, delite objavo z ostalimi in nam v komentar napišite kateri od naštetih nasvetov se vam zdi najboljši.

Pa ne pozabite všečkat ;)

PRIPOROČAMO

Popolna Vadba

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»