Domov / Vadba / Krožni trening s klopjo za porabo odvečnih maščob
 

Krožni trening s klopjo za porabo odvečnih maščob

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 01/12/2014
Krožni trening s klopjo za porabo odvečnih maščob

Res sem jezen, ko znova in znova poslušam izgovore, da se brez obiska fitnesa ali skupinskih vadb ne da shujšati. Ni res, da za uspešno hujšanje potrebujete ogromno časa in številne naprave. To je preprosto laž oziroma slab izgovor. Da je temu tako bomo na portalu Popolna postava dokazali z novim krožnim treningom, ki bo še kako pospešil utrip in pokuril odvečne maščobe. GREMO MIGAT!!!

Krožni trening, pet vaj, sedem krogov, vsaka vaja po 60 sekund. To so dejansko vsa navodila, ki jih potrebujete, da boste kakovostno opravili današnji trening. Mogoče še podatek, da si med vsakim krogom privoščite 90 sekund počitka, da popijete nekaj vode in se pripravite na nove izzive.

VAJA 1 – SONOŽNI POSKOKI NA KLOP

S prvo vajo bomo definitivno pospešili srčni utrip in dvignili telesno temperaturo. Sonožni poskoki na klop so vaja, pri kateri morate biti ves čas zelo zbrani saj lahko v nasprotnem primeru pride do poškodb. Bodite pozorni, da je pripomoček, ki ga uporabljate, uprt ob stabilno površino, in da pri doskoku pristanete na prstih in ne na petah.

VAJA 2 – SPUST OB KLOPI

Druga vaja krožnega treninga, s katero bomo okrepili mišice zadnjega dela rok, bodo spusti ob klopi. Vajo izvedemo tako, da se z rokama naslonimo ob podlago in iztegnemo nogi. V navpični smeri se nato iz začetnega položaja spustimo proti tlom. Kot med spodnjim in zgornjim delom roke v najnižji točki naj bo približno 90 stopinj. Kar morate pri tej vaji še posebno paziti je to, da se s trupom pretirano ne odmaknete od klopi oziroma stola.

VAJA 3 – IZPADNI KORAK Z NOGO NA KLOPI

S tretjo vajo bomo okrepili mišice nog in nekoliko preverili našo stabilnost. Vse kar morate storite je, da se z nartom ene noge oprete ob podlago, drugo pa pomaknete nekoliko predse. Z rokama ob telesu se nato spustite proti tlom in se vrnete nazaj v začetni položaj. Bodite pozorni, da nogo, na kateri stojite, postavite tako, da se ob spustu s kolenom ne pomaknete preko konic prstov, in da vsak krog zamenjate stojno nogo.

VAJA 4 – SKLECE Z OPORO

Predzadnja vaja posameznega kroga pa bodo sklece. Z vajo bomo okrepili predvsem prsne mišice in mišice zadnjega dela rok. Izvedemo jo tako, da se z rokama naslonimo ob uporno površino, komolce obrnemo navzven, se nato spustimo proti klopi oziroma stolu ter vrnemo v začetni položaj. Tudi pri tej vaji pazite, da je pripomoček dobro postavljen, da slučajno ne bi prišlo do poškodb.

VAJA 5 – STOPANJE NA KLOP

Zadnja, torej peta vaja pa je stopanje na klop. Vajo lahko, glede na našo pripravljenost, izvedemo na dva načina. Če ste šele začeli z vadbo, potem preprosto izmenično stopajte na klop. Če pa ste telesno aktivni že kar nekaj časa, pa vajo lahko popestrite tako, da spremenite intenzivnost in namesto da stopate na klop z izmeničnimi odrivi, na klop poskakujete. Izbiro prepuščam vam.

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji