Tokrat vas bom popeljal na bližnji vzhod. Leča po arabsko je super obrok, pravi čar pa mu dodajo začimbe. Obvezno poizkusi in mi sporoči kako se ti zdi ;)

PP-recept-leca-po-arabsko


Čas priprave: 20 min    Čas kuhanja: 60 min     Skupaj: 1ura 20min

Leča po arabsko:
– leča,
– čebula,
– česen,
– kumina,
– cimet,
– semena koriandra,
– sol,
– čili,
– olivno olje,
– limonin sok.

Solata:
– čebula,
– rukola,
– svež koriander,
– paprika,
– kumara,
– paradižnik,
– olivno olje,
– limonin sok,
– sol.

Priprava:
Lečo dobro speremo in jo čez noč namočimo v vodi. Naslednji dan vodo odlijemo in ponovno speremo lečo, ki jo nato slabo uro kuhamo na zmernem ognju. Med kuhanjem dodamo cimetovo palčko, malo čilija, semena koriandra ter čisto nakoncu rahlo posolimo.
Med tem na olivnem olju popražimo čebulo da pozlati, ji dodamo drobno sesekljan česen in žličko kumine.
Ko je leča kuhana, jo odcedimo in primešamo čebuli in vseskupaj še 5 min pražimo na zmernem ognju. Ko jed serviramo jo narahlo pokapljamo z limoninim sokom in že lahko uživamo v super obroku.
Poleg leče se prileže se solata, jaz sem nahitro narezal čebulo, papriko, kumaro in paradižnik, dodal svež koriander in rukolo narahlo posolil,pokapljal z limoninim sokom ter olivnim oljem in dobro premešal.
Pa dober tek ;)

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»