Ajda in losos sta super, s hranili bogati živili. Tokratni recept je sila enostaven a sem prepričan, da se ga ne bi branili niti največji gurmani.
PP-recept-losos-v-teriyaki-omaki


Čas priprave: 10 min    Čas kuhanja: 15 min    Skupaj: 25 min

Sestavine:

Teriyaki omaka:

-50ml sake,
-25ml rižev kis,
-30ml sojina omaka,
-žlička naribanega ingverja,
-žlička sezamovega olja.

(Teriyaki omako naredimo tako, da vse sestavine zmešamo. Segrejemo sezamovo olje in tekočino vlijemo v ponev in pokuhamo. )

– losos,
– ajdova kaša,
– 1 žlička medu,
– 2 žlici sojine omake,
– žlička naribanega ingverja,
– sok 1 limone.

Priprava:

Zavremo 2 skodelici vode in v njej, al dente, skuhamo ajdovo kašo. Ta se kuha približno 10 minut. Odcedimo in prestavimo v skledo, ter polijemo z 2 žlicama sojine omake, medom, sokom limone in posujemo z ingverjem. Premešamo in pokrijemo, da se ne ohladi.

Segrejemo ponev, katero namastimo z oljem in popečemo kose lososa. Pečemo ga 2-3 minute s kožo navzdol, nato lososa obrnemo in ga pečemo še dodatni 2 minuti. Lososa previdno odstranimo iz ponve, to pa obrišemo in vanjo vlijemo teriyaki omako. Zavremo in v ponev, zopet s kožo navzdol, vrnemo lososa. Kuhljamo 2-3 minute, le toliko, da se losos napije omake in postrežemo. Ostanek omake polijemo po ajdi.

Pa dober tek!

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»