Obožujem ribe. Zrezke pa tudi. :) Ko pa si zaželim obojega, pa pripravim lososov kotlet. Za prilogo pa predlagam, namesto pire krompirja, veliko boljšo izbiro: cvetačni pire in špinačo.

PP-recept-lososov-kotlet-s-spinaco


Čas priprave: 10 min    Čas pečenja:  15 min   Skupaj: 25 min

Sestavine:

– lososov kotlet,
– limonin sok,
– cvetača,
– špinača,
– sol,
– poper,
– 1 žlica masla,
– 1 strok česna,
– muškatni orešček,
– kokosovo olje.

Priprava:

Priprava špinače: špinačo pokuhamo v vreli, slani, vodi cca. 9 min. Skuhano špinačo odcedimo, a prihranimo 0,5 dl vode v kateri se je kuhala. V ponvi, na kančku kokosovega olja popražimo strok česna. Dodamo vodo, ki smo jo shranili, ter špinačo. Malce premešamo in po želji dodamo še malo mleka ter muškatni orešček. Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.

Priprava cvetačnega pireja: cvetačo nadrobimo na cvetke in kuhamo v vreli , slani, vodi cca. 15 min. Odcedimo in dodamo 1 žlico masla in poper. Zmešamo s paličnim mešalnikom.

Priprava lososa: kotlet lososa posolimo in pokapamo z limoninim sokom , nato ga popečemo v ponvi, na kokosovem olju cca. 8 min, oz. toliko, da vidimo, da je pečen.

P.S.: Razlog za nekoliko zelenkasto barvo cvetačnega pireja je uporaba mešalnika zatem, ko se je pasirala špinača. :)

Dober tek!

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»