Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Prehrana / Majhne spremembe v kuhinji, za velike pri preobrazbi!
 

Majhne spremembe v kuhinji, za velike pri preobrazbi!

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 17/03/2014
Majhne spremembe v kuhinji, za velike pri preobrazbi!

Dovolj je bilo izgovorov in slabe volje zaradi odvečnih kilogramov. Če še niste, je čas, da začnete s preobrazbo oziroma hujšanjem, ker si preprosto zaslužite postavo o kateri sanjate. Ker je uspeh v veliki meri odvisen od dogajanja v vaši kuhinji, sem v tokratni objavi za vas pripravil 4 nasvete zaradi katerih bo prav kuhinja postala središče vašega uspeha. Te zanima?

Že večkrat smo omenili, da je za uspešen boj z odvečnimi kilogrami zelo pomembna zmerna prehrana. To pomeni, da na svoj jedilnik umestite prava živila, zaužijete več manjših obrokov dnevno, jeste približno na vsake tri ure, popijete dovolj tekočine, itd.

Ker pa je na začetku vse to morda nekoliko težje izvedljivo, je izredno pomembno, da se preobrazbe lotite na pravi način. Zato predlagam, da prisluhnete štirim preprostim nasvetom, ki bodo poskrbeli, da bo kuhinja postala vaša zaveznica.

1. Pravilo

Za začetek izpraznite tisto polico, omaro ali predal v kateri se skrivajo razne dobrote po katerih posežete predvsem v večernih urah oziroma kadar vam zmanjka energije, ste slabe volje ali pa vas premaga občutek lakote. Govorimo o slanem pecivu, čokoladi, torticah, bombonih, sadnih sokovih, …

Prepričan sem, da se bo veliko lažje upreti skušnjavi, če omenjenih pregreh ne bo v vaši kuhinji. Namesto nezdravih prigrizkov si raje privoščite mandlje ali indijske oreščke in tako premagajte občutek lakote, poleg tega pa telesu priskrbite še zdrave maščobe.

2. Pravilo

V trgovino se vedno odpravite z nakupovalnim listkom na katerega resnično zapišite samo tista živil, ki jih potrebujete za uspešno preobrazbo. S tem pristopom se boste izognili nepotrebnim nakupom, boste privarčevali denar in svojo kuhinjo oskrbeli z zdravimi in kvalitetnimi živili. Tako boste veliko lažje sledili svojim načrtom.

3. Pravilo

Kot smo omenili že na samem začetku, je priporočljivo, da čez dan zaužijete več manjših obrokov. Verjetno je to za marsikoga zaradi vseh dnevnih obveznosti nekoliko težje izvedljivo. Ampak brez panike. Precej preprost način s katerim boste povsem osvojili to navado je, da si priskrbite nekaj priročnih posodic, v katere boste lahko shranili že pripravljene jedi in jih vzeli s seboj v službo ali pa na predavanja. Lahko mi verjamete, da boste hitro pozabili na nezdrave jedi iz avtomatov ali pa hitro hrano.

4. Pravilo

Da bo celotna organizacija še lažja, pa lahko poskrbite s preprostim jedilnikom. Obesite ga na vidno mesto in tako poskrbite, da točno veste kaj potrebujete za naslednji dan, da bo potekal brez kakršnihkoli zapletov in boste zaužili vse potrebne snovi za uspešno preobrazbo in obilico energije.

Tudi vi poznate kakšen preprost a učinkovit nasvet?
…zapišite ga v komentar, prav tako pa ne pozabite na vašo najljubšo telesno vadbo, več kot očitno vam bo vreme naklonjeno.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji