Škotska različica ovsene kaše velja za enega izmed najbolj priljubljenih zajtrkov na svetu. Priljubljenost tako imenovanega “Porridge-a” pa je vsekakor povezana z njegovo vsestranskostjo, saj ga lahko pripravimo na tisoč in en način in njegov okus popestrimo s poljubnimi dodatki, kot sadjem, semeni, oreščki, začimbami, itd. Poleg tega pa je priprava kaše hitra in sila enostavna.


Čas priprave: 3 min    Čas kuhanja: 2 min    Skupaj: 5 min

Sestavine:

– 1,5 dl mandljevega mleka,
– 50 g rahlih ovsenih kosmičev,
– 1 čž chia semen,
– 1 čž cimeta,
– 1 merica vanilijevih 100% naravnih beljakovin v prahu (po želji),
– jagodičevje oz. sadje po želji, zdrobljeni mandlji, kokosov čips, goji jagode, lanena semena, chia semena, itd.

Priprava:

Mandljevo mleko zlijemo v kozico in pristavimo na ogenj (namesto mandljevega mleka lahko kašo pripravimo tudi z vodo). Dodamo rahle ovsene kosmiče, beljakovine, chia semena in cimet. Mešamo, dokler se sestavine ne povežejo in zlijemo v poljubno posodico. Dodamo sestavine po želji, kot jagodičevje, mandlje, kokosov čips, goji jagode, semena, itd. Posujemo s cimetom in še toplo pojemo.

Pa dober tek!

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»