Se ti zdi, da jutranja norišnica in kvaliteten zajtrk nekako ne gresta skupaj?

Na srečo se motiš.

Z današnjim receptom ti dokažem, da si lahko v manj kot 10 minutah pripraviš zajtrk prvakov, ki spominja na pravo kulinarično umetnino.


Čas priprave: 5 min    Čas pečenja:  3 min   Skupaj: 8 min

Sestavine:

– jajce,
– avokado,
– kruh iz 100% polnozrnate moke,
– sol,
– poper,
– limonin sok.

Priprava:

Da bo priprava obroka optimalna svetujem, da se najprej lotiš avokadovega namaza. Sadež zarežeš po polovici, konca obrneš v nasprotni smeri in tako brez težav ločiš oba dela. Z žlico iz polovice sadeža izdolbeš jedro, ga v posodi z vilico dobro pregneteš, dodaš sol, poper in nekaj kapljic limoninega soka in vse skupaj dobro premešaš.

Ko je namaz pripravljen, na ponev naneseš nekaj kapljic olivnega olja in počakaš, da se površina segreje. Med tem, tanko rezino polnozrnatega kruha prerežeš na polovico in ju premažeš z avokadovim namazom.

Za konec na hitro pripraviš še jajca »na oko«, jih položiš na obložen kruhek, posoliš in popopraš in fantastičen zajtrk je pripravljen.

Pa dober tek!

NASVET: Ob nakupu avokada se z rahlim pritiskom na sadež prepričaj, da je ta dovolj zrel. Obvezno moraš začutiti rahlo mehkobo, ker v nasprotnem primeru ne uspeš pripraviti super namaza.

Komentarji

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»