Domov / Nasveti / Kako ohraniti motivacijo med hujšanjem? – Zlato pravilo 3%
 

Kako ohraniti motivacijo med hujšanjem? – Zlato pravilo 3%

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 06/10/2014
Kako ohraniti motivacijo med hujšanjem? – Zlato pravilo 3%

Tedni minevajo, o rezultatih pa ne duha ne sluha… poznate to zgodbo? Ker vem, da ste že pošteno siti odvečnih kilogramov, sem vam  v današnji objavi na portalu popolnapostava.com razkril pravilo, ki bo popolnoma spremenilo vaš pogled na hujšanje in prepričan sem, da mi boste še kako hvaležni.

Verjetno poznate tisto trditev, da je vsak začetek težak. S samo izjavo se popolnoma strinjam, vendar menim, da je še težje kot začeti, ostati na pravi poti vse do cilja. Namreč res mi je hudo, ko prebiram sporočila posameznikov, ki so začeli s hujšanjem pa jim ni uspelo. Zato sem za vas pripravil rešitev in predlagam, da me pozorno poslušate.

Preden razkrijem zlato pravilo naj vam povem, da je glavna napaka marsikaterega posameznika ta, da se osredotoči samo na končni cilj. Potrebno se je zavedati, da se veliki napredki ne dosežejo kar čez noč, ampak je zanje potreben čas.

Nič drugače pa ni pri hujšanju. Namreč vse lepo in prav, da ste definirali končni cilj vendar ne pozabite celotne preobrazbe razdeliti na manjše dele. Osvajanje manjših, sprotnih ciljev je tisto, kar vas bo napolnilo s samozavestjo in nič vas ne bo ustavilo na poti do cilja. Da bo vse kristalno jasno je pred vami zlato pravilo treh odstotkov.

Ok…zadeva je sledeča. Recimo, da se je nekdo odločil shujšati 15 kilogramov. Cilj je jasno definiran in motivacija je na vrhuncu. Vendar čez čas posameznik opazi, da mogoče ne hujša tako hitro kot si je na začetku zamislil, kar ga spravi v slabo voljo in odloči se, da s preobrazbo ne bo nadaljeval. Verjetno se kdo od vas najde v tej zgodbi. Zato razkrivam zlato pravilo!

Končni cilj, v tem primeru petnajst kilogramov bomo razdelili na manjše enote. Delež treh odstotkov je samo simboličen toliko, da dobite občutek na kako majhne dele je smiselno razdeliti vaš podvig. To pomeni, da se v prihodnje ne bomo več obremenjevali s petnajstimi kilogrami ampak  s pol kilograma tedensko.

Ko bomo vsak teden opazili, da smo dosegli cilj bo to tisto, kar nas bo napolnilo z motivacijo in nas obdržalo na pravi poti.

Da bo zadeva še bolj učinkovita sem za vas pripravil domačo nalogo, katere rezultate lahko delite tudi z nami:

  • Določite končni cilj svoje preobrazbe.
  • Celotno preobrazbo razdelite na manjše cilje in jih zapišite v preprosto razpredelnico. Naj vas opozorim, da je priporočljivo shujšati od 0,5 kg do 1 kg telesne mase na teden.
  • In določite datume do katerih želite svoje mini cilje doseči.

Dovolj za danes, sedaj ste ponovno na vrsti vi!  Kako se motivirate? Oziroma ali ste zaradi pomanjkanja motivacije že kdaj  prenehali s preobrazbo? Najlažji način, da odgovorite na te dve preprosti  vprašanji je, če se odpravite na našo spletno stran in mi pustite sporočilo kar v komentarju. Tisti sramežljivi, pa brez problema pišite kar na [email protected] . Se vidimo…

aja, pa ne pozabiti všečkat!!!

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji