Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Nasveti / 3 nasveti za večjo motivacijo pri hujšanju
 

3 nasveti za večjo motivacijo pri hujšanju

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 27/01/2014
3 nasveti za večjo motivacijo pri hujšanju

Pošteno smo že zakorakali v novo leto in kar nekaj časa je že minilo, od kar smo določili novoletne zaobljube. Zanima me, kako napredujete s svojo preobrazbo? Ste še na pravi poti, ali se tako kot nekateri, ki so nam o tem pisali, borite s pomanjkanjem tiste prave motivacije? Če je vaš odgovor da, predlagam, da objavo pogledate v celoti in spoznate 3 strategije s pomočjo katerih boste vedno motivirani in tako na pravi poti, da oblikujete svojo popolno postavo…

Za sam začetek preobrazbe je izredno pomembno, da izberete cilj, ki je merljiv. Torej, koliko kilogramov želite izgubiti, za koliko centimetrov želite zmanjšati obseg bokov, pasu, stegen, …, katero konfekcijsko številko želite obleči in podobno. S ciljem, ki je merljiv, boste veliko lažje ostali na pravi poti, saj boste točno vedeli kaj si želite doseči in koliko ste od cilja še oddaljeni. Natančni cilji bodo poskrbeli za dodaten motivacijski naboj.

Strategija številka dve je beleženje sprotnih meritev. Dejstvo je, da svojo postavo prepogosto vidite, zato ne opazite manjših sprememb. Če vam uspe zmanjšati obsega pasu za en centimeter, te spremembe verjetno ne boste opazili. Vendar so prav te male zmage tiste, ki vas bodo pripeljale do postave, ki si jo resnično želite. Zato opravljajte sprotne meritve in podatke beležite v preprosti preglednici. Ni potrebno komplicirati, naj bodo meritve točne in redne.

Še bolj preprost način za opazovanje celotnega napredka so fotografije. Naj vam ne bo nerodno. Slikajte se recimo enkrat tedensko in zagotavljam vam, da je to način, ki vas ne bo pustil hladne. Motivacije preprosto ne bo zmanjkalo, ker bo napredek očiten. Prav tako pa lahko svoj uspeh delite z ostalimi in ste vi njihov vir motivacije.

Če se boste preobrazbe lotili skupaj s prijatelji, mi lahko verjamete, da bo veliko lažje. Gre za strategijo številka tri, saj so prav oni tisti, ki poskrbijo za motivacijo če jo vam primanjkuje. Ko opazite nekoga, ki se bori z istimi težavami in mu uspe doseči cilj, je potrditev pred vami. Vse je dosegljivo, samo lotiti se je potrebno na pravi način. Zato sodelujte na forumih, portalih, o svoji preobrazbi govorite z ljudmi, ki jih srečujete in skupaj bomo dosegli zastavljen cilj.

Prepričan sem, da je motivacija eden ključnih dejavnikov, od katerega je odvisen vaš uspeh. Zato predlagam, da ne odlašate in začnete upoštevati vsaj eno od teh treh preprostih strategij. Pozitivnih sprememb ne boste opazili samo na svoji postavi, temveč tudi na drugi področjih, saj boste prekipevali od pozitivne energije in spremenili način razmišljanja. Sprotni napredek bo poskrbel, da ostanete na pravi poti.

Kaj lahko storite danes? Enostavno prenehajte z iskanjem razlogov za neuspeh in začnite upoštevati priporočila/nasvete, ki bodo pozitivno vplivala/i na vašo telesno maso in počutje. V komentar mi zaupajte, katera od strategij se vam zdi najbolj učinkovita oziroma kaj je tisto kar je vaš vir motivacije. Prav tako ne pozabite deliti in všečkati objave s prijatelji, da bodo tudi oni ostali motivirani.

Vedno se zdi nemogoče, dokler ni narejeno. – (N.Mandela)

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji