Današnji recept je primeren prav za vsakogar tako za malico, kosilo ali pa kot prigrizek ob gledanju vaše najljubše TV oddaje.

PP-recept-nadevani-sampinjoni


Čas priprave: 10 min    Čas kuhanja: 30 min     Skupaj: 40 min

Sestavine:
-šampinjoni
-tofu
-čebula
-češnjev paradižnik
-nekaj ovsenih kosmičev
-sir mozzarella light
-česen
-peteršilj
-bazilika
-sol
-olje

Priprava:
Šampinjone najprej dobro operemo, jim odstranimo bete (ki jih bomo kasneje uporabili), jih položimo na pekač (s klobukom obrnjenim navzgor) ter pečemo 15 minut v pečici ogreti na 200 °C. Medtem pripravimo nadev. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo tofu, česen in papriko ter na srednje visoki temperaturi pečemo 7–8 minut. Nato dodamo še na koščke narezan paradižnik češnjevec, začinimo z začimbami ter primešamo dobro žlico ovsenih kosmičev. Po 15 minutah iz pečice vzamemo šampinjone, odlijemo vodo, ki se je nabrala v klobukih in jih nadevamo. Preden nadevane šampinjone ponovno postavimo v pečico, na vrh vsakega nastrgamo še malo mozzarelle. Pečemo jih 15 minut na 200°C.

Za prilogo si lahko privoščimo riž ali pa kos biofit kruha. Najboljša stvar tega recepta je, da lahko sestavine v nadevu brez problema kombinirate z zelenjavo oziroma tofu zamenjate z mesom ali jajci.

Pa dober tek!

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»