Domov / Nasveti / Najboljša motivacija dosegljiva vsakemu!
 

Najboljša motivacija dosegljiva vsakemu!

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 02/06/2014
Najboljša motivacija dosegljiva vsakemu!

Verjetno se strinjate da so med preobrazbo vse oči uprte v rezultat? Obljubljam vam, da boste po ogledu današnje objave popolnoma spremenili pogled na vaš sprotni napredek. Ostanite z nami na portalu PopolnaPostava.com in se izognite napaki, ki marsikoga odvrne od super rezultatov.

Edini pokazatelj, kako uspešni smo pri sami preobrazbi, je pogosto številka na tehtnici. In prav to je velika škoda oziroma napaka. Opažamo, da marsikdo v prepričanju, da ne napreduje, preprosto odneha s preobrazbo zato, ker se osredotoči samo na telesno maso.

Pogosto slišimo komentarje, da se kljub telesni aktivnosti in zmerni prehrani številka na tehtnici ne spremeni in posamezniki so prepričani, da očitno delajo nekaj narobe oziroma izgubijo voljo za nadaljevanje.

Kaj pa pravite na tole sliko in pripisane podatke
primerjava

Prepričan sem, da se strinjate, da je rezultat na sliki več kot očiten, čeprav se telesna masa ni spremenila.

Verjetno se sprašujete, kako je to sploh možno oziroma sliki popolnoma ne verjamete. Odgovor pa je v resnici precej preprost. Povsem logično je, da je kilogram mišic enak kilogramu maščobe, vendar je mišično tkivo precej bolj gosto in zato je volumen, ki ga zasede, toliko manjši.

To je razlog, da kljub enaki telesni masi lahko izbirate manjše konfekcijske številke, dobivate številne pohvale na račun preobrazbe, imate več energije in ste v boljši kondicijski pripravljenosti.

Zato pozor! Če vaša telesna masa ostaja enaka, to še ne pomeni, da ni nikakršnega napredka. Ravno obratno. Masa ostaja enaka zato ker ste povečali delež mišične mas in posledično učvrstili svoje telo ter se hkrati znebili neprijetnih maščob.

Pomembno je, da se vsi, še posebej pa posamezniki, ki želijo le nekoliko oblikovati svoje telo, poslužujete tudi ostalih postopkov za merjenje napredka. Res bi bilo škoda, da zaradi napačnega razumevanja odnehate, ko pa ste v resnici na zelo dobri poti.

Da boste v celoti opazovali svoj napredek, sem za vas pripravil preprosto domačo nalogo. Vse kar morate storiti je, da se enkrat tedensko slikate in ob sliko zapišete telesno maso. Na fotografijah boste opazili bistveno večji napredek kot pa na tehtnici. Lahko mi verjamete, da sprotne motivacije ne bo zmanjkalo, saj bo napredek očiten.

Nikakor ne pozabite na domačo nalogo. Rezultate lahko delite tudi z nami. Sicer pa všečkajte in delite objavo, da bodo tudi ostali razumeli bistvo napredka.

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji