Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Vadba / Ne skrivajte mišic
 

Ne skrivajte mišic

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 23/06/2014
Ne skrivajte mišic

Če ste zato, bi za letošnje poletje pripravili super spremembo. Na plažo se boste podali z ravnim trebuščkom oziroma s trebušnimi mišicami o katerih že tako dolgo sanjate. Ostanite z mano in poglejte, kaj sem vam pripravil v današnji objavi!

Maščobne obloge na predelu trebuha so definitivno najbolj moteče, še posebej v poletnih mesecih. V želji, da bi se jih znebili in lepo oblikovali trebuh oziroma trebušne mišice, marsikdo naredi katero od klasičnih napak.

Da bomo maksimalno izkoristi čas do vročih poletnih dni vam danes zaupam, zakaj vam še ni uspelo izgubiti motečih maščobnih blazinic in kaj spremenit, da bo letošnje poletje drugačno.

# 1 PREVELIK POUDAREK PRI VADBI, PREMALO POZORNOSTI PRI PREHRANI

Pogosto se zgodi, da nekdo, ki želi oblikovati trebušne mišice, vso energijo usmeri v vadbo. Na žalost kmalu spozna, da sama vadba ni ključnega pomena. Bolj kot na samo vadbo se osredotočite na prehrano. Ta predstavlja več kot 70 % celotnega projekta.

Bodite pozorni, da se na vašem jedilniku v zmernih količinah pojavljajo živila kot so jajca, pusta skuta, puranje in piščančje meso, veliko zelenjave, oreščki, ovseni kosmiči, rjavi riž in seveda dovolj tekočine.

# 2 RUTINIRANA VADBA VAM KVARI NAČRTE

Ko nekdo omeni trebušne mišice, večina pomisli na tistih 6 čudežnih kockic. In ker velja prepričanje, da za nekaj manjših mišic ni potrebno izvajati različnih vaj, je trening trebušnih mišic pri večini posameznikov enak…saj poznate, klasični trebušnjaki in podobno.

No sama sestava trebušnih mišic je precej bolj kompleksna, zato nikoli ne izvajajte istih vaj daljše časovno obdobje. Prakticirajte različne vaje in tako obremenite in oblikujte vsa mišična vlakna na tem predelu.

# 3 MANJ JE VEČ

Lahko bi rekli, da pregovor manj je več velja tudi, kadar govorimo o treningu trebušnih mišic. Zagotovo poznate koga, ki je v želji, da bi lepo izoblikoval trebušne mišice, prakticiral veliko število ponovitev … 300 trebušnjakov ali pa 200 spustov nog in podobno.

Od danes naprej naj bo to drugače. Če je neka vaja prelahka, poskrbite za dodatno obremenitev oziroma izvajajte bolj zahtevne vaje. Tako kot pri ostalih mišičnih skupinah je smiselno, da jih obremenimo in posamično vajo naredimo v 4 serijah nekje od 15–20  ponovitev.

# 4 SAMO TREBUŠNJAKI NISO DOVOLJ

Pogosto se v našem spletnem nabiralniku pojavi sporočilo z vprašanjem katere vaje so tiste, zaradi katerih bo trebuh bolj raven. Potrebno se je zavedati, da vaje niso tiste, ki določijo s katerega dela bo telo koristilo maščobne obloge kot vir energije. Kadar slišite nasvet, da so trebušnjaki tisti, ki topijo maščobo na predelu trebuha je čas, da se obrnete in greste svojo pot.

Organizem koristi maščobne obloge kot vir energije iz različnih delov telesa. Da bi sami to nadzorovali je praktično nemogoče. Zato se osredotočite na zmerno prehrano in redno telesno aktivnost in zagotavljam vam, da bo trebuh bolj raven kot kadarkoli.

Za konec pa še kratko vprašanje. Poznate koga, ki se je vsa ta leta trudil pa ni opazil pravih rezultatov. Olajšajte mu preobrazbo in mu še danes pokažite to objavo. Za vse, ki še niste na naši mailing listi pa skočite na spletno stran popolnapostava.com in se prijavite na super brezplačne novice.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji