Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Nasveti / Ni napredka? 4 nenavadne napake, ki zavirajo tvojo telesno preobrazbo.
 

Ni napredka? 4 nenavadne napake, ki zavirajo tvojo telesno preobrazbo.

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 22/06/2015
Ni napredka? 4 nenavadne napake, ki zavirajo tvojo telesno preobrazbo.

Najbolj me prizadene, ko se nekdo res trudi, ima željo, je redno telesno aktiven in upošteva moje nasvete, pa ne opazi želenega napredka. Ampak kako je to sploh mogoče, če gre za učinkovito formulo, ki je pomagala številnim posameznikom doseči zastavljen cilj ? Ker sem želel odkriti razlog, sem se s tistimi, ki so trdili da delajo čisto vse tako kot narekujejo moja pravila pa kljub temu ne opazijo rezultata, pogovoril in odkril štiri najbolj pogoste napake, ki so me šokirale. Kaj je tisto, česar ne boste počeli v prihodnje, izveste na portalu Popolnapostava.com.

Je 25 minut dnevno dovolj, da se poslovim od odvečne maščobe? Klikni tukaj in poglej… >>

Priznam, da sem na začetku pomislil, da je z mojimi nasveti nekaj narobe, toda hitro je bilo jasno, da je bil strah popolnoma odveč. Nismo potrebovali veliko časa, da smo z ekipo ugotovil, kaj je tisto kar posameznike ovira na poti do cilja. Napake, ki vam jih zaupam v nadaljevanju, ovirajo napredek in uničujejo vaše sanje o popolni postavi.

BRANJE MED VADBO

Ko sem prvič slišal za to prakso, sem bil prepričan, da se nekdo heca. Že res, da morate med vadbo kar se da uživati, vendar branje knjige ali vaše najljubše revije med treningom na stezi, orbitreku ali sobnem kolesu zagotovo odpade. Roko na srce, kolikokrat ste v svojem življenju videli koga, ki bi se po čitalnici oziroma knjižnici vozil s kolesom in bral knjige?

Če želite opaziti pravi napredek, morate biti z mislimi pri samem treningu in se potruditi po svojih najboljših močeh. Prijetno območje oziroma »comfort zone« je znak, da niste na pravi poti. Zato se skoncentrirajte in čas, ki je namenjen treningu, kakovostno izkoristite … pa brez skrbi, tudi za branje ga ne bo zmanjkalo.

TRENING Z NAPAČNO OBREMENITVIJO

Kadar govorimo o popolni postavi je naš cilj lepo, simetrično in čvrsto oblikovano telo. Da to dosežemo, priporočam, da na svoj urnik dodate tudi trening z utežmi. No, in na tem mestu se pojavi ovira številka dve. Opažam, da številni posamezniki izberejo napačno obremenitev. Pri fantih je to pogosto prevelika masa, pri dekletih pa premajhna.

Spol pri tem sicer ne igra nobene vloge. Pomembno je, da težo oziroma obremenitev prilagodite svoji fizični pripravljenosti. Cilj je, da vajo izvedete pravilno, mišico kakovostno skrčite in opravite predpisano število ponovitev; načeloma je to nekje od 10 do 15 ponovitev na serijo.

PREMALO VLOŽENEGA TRUDA

Tretja oviro lahko povežemo z vsakim ciljem, ki si ga zadamo v svojem življenju. Dejstvo je, da če se za določen cilj ne bomo dovolj močno potrudili, ga ne bomo dosegli in pika. Nobena zadeva se ne zgodi po naključju in tudi pri preobrazbi ni nič drugače. Če si resnično želite doseči cilj, potem boste v preobrazbo morali vložiti nekaj truda. Pa brez skrbi, če se med treningom potite oziroma opazite kakšno kapljico znoja, s tem ni nič narobe. To je povsem naravno in normalno.

1000 TREBUŠNJAKOV NE BO DOVOLJ ZA TOP POSTAVO

Tista pika na i vsake preobrazbe pa je zapeljiv trebušček oziroma »sixpack«. In da bi to dosegli, številni posamezniki še vedno izvajajo veliko število ponovitev v prepričanju, da bodo trebušne mišice zaradi tega bistveno bolj izrazite. Pa temu še zdaleč ni tako. Če želite zapeljiv trebuh, se posvetite zmerni prehrani, na svoj urnik umestite različne vaje in ne pretiravajte s ponovitvami; rajši izberite težje vaje.

Je 25 minut dnevno dovolj, da se poslovim od odvečne maščobe? Klikni tukaj in poglej… >>

Da bi bil trebušček res tak kot si želiš, pa bo poskrbela moja Popolna vadba 2, skozi katero te korak za korakom vodim do tvoje popolne postave! Ne boj se, vse do konca s teboj ostanem jaz in celotna ekipa Popolne postave.
Potrebuješ pomoč, prehranski nasvet oziroma »brco v rit«? Piši nam in z veseljem ti bomo pomagali ;)


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji