Ko po domačem kruhu zadiši! In za povrhu še zdravem! Ni boljšega. :) Ta kruh je preverjeno dober in tudi po nekaj dneh ostane svež, rahel, mehak, obenem pa je še zelo zdrav, saj je lahek za prebavo.


Čas priprave: 10 min    Čas pečenja: 30+20 min     Skupaj: 60 min

Sestavine:

– 400 g pirine polnozrnate moke,
– 2 pesti ovsenih kosmičev,
– 150 ml radenske,
– 2.5dcl vode,
– 2 žlički olivnega olja,
– 1 žlička sode bikarbone,
– sezam za dekoracijo.

Priprava:

V posodi zmešamo (kar s kuhalnico) polnozrnato pirino moko, ovsene kosmiče, radensko, vodo, olivno olje, sodo bikarbono in sol. Nikar se ne ustrašite, saj je masa precej lepljiva in taka tudi ostane, ko jo damo peči.

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj stresemo maso. Maso poravnamo, da bo čim bolj enakomerno zrasla in posujemo s sezamom.

Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj Celzija, nato vanjo položimo pekač in pečemo 30 minut. Kasneje temperaturo znižamo na 160 stopinj Celzija in pečemo še 20 minut.

Ko je kruh pečen, ga po skorji malo namažemo z mlačno vodo in zavijemo v vlažno krpo. Ohlajen kruh zavijemo v suho krpo. V njej naj ostane vse dokler ga ne pojemo, saj s tem ostane rahel in mehak.

Pa dober tek ;)

 

PRIPOROČAMO

Popolna Prehrana

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»