Testenine s piščancem in šampinjoni so moja specialiteta (mogoče zato, ker je priprava čisto enostavna), zato sem se odločil, da recept delim tudi s tabo.

PP-recept-polnozrnate-testenine-s-piscancem-in-sampinjoni


Čas priprave: 15 min    Čas kuhanja: 30 min     Skupaj: 45 min

Sestavine:
– šampinjoni,
– piščančje meso,
– polnozrnate testenine,
– majhna čebula,
– česen,
– peteršilj,
– sol,
– poper,
– rožmarin,
– majaron

Priprava:
Za začetek v segreti ponvi na olivnem olju popražimo čebulo. Ko čebula pozlati dodamo na kocke narezano piščančje meso in ga na zmernem ognju pečemo toliko časa, da dobi pravo barvo. Med tem operemo in na tanke rezine narežemo šampinjone. Ko je meso že skoraj pečeno v ponev dodamo sesekljan česen in počakamo, da prijetno zadiši. Nato pa dodamo še šampinjone, malo soli, svež peteršilj, malo majarona in rožmarina ter na koncu še sol in poper. Polivka je pripravljena, ko šampinjoni spustijo vodo in ta počasi izpari.

Istočasno skuhamo polnozrnate testenine, jih odcedimo ter stresemo v prej pripravljeno omako. Vse skupaj dobro premešamo in serviramo.

Pa dober tek!!!

 

Komentarji

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»